top of page

Dansk uheld ved Sortehavet


Efter en lille pause, var MXGP-felterne tilbage i aktion i dag, da det russiske GP blev skudt afsted i Orlyonok. Og der var to danskere til start, som var i ilden under solen i øst, men der var desværre ikke meget held at hente.

I det hele taget var den hurtige og hårde - og meget smukke - bane, ikke til at spøge med, og det bød på dramatisk og underholdende ræs hele dagen.

I MXGP-klassen var der dramatik fra morgenstunden, da Jeffrey Herlings missede den første frie træning, fordi han måtte jagte noget bortkommen bagage i lufthavnen. Han nåede dog tilbage til til tidstræningen, og kvalifikationsheatet ikke mindst, som han endte med at vinde. Det var dog meget tæt hele vejen ned igennem, med flere styrt, og tæt kørsel undervejs, hvor også Antonio Cairoli var kort i jorden. Det betød at Jeremy van Horebeek kunne tage sig af andenpladsen, imens Julien Lieber var i hopla med en tredjeplads.

Resultat, kvalheat, Rusland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Jeremy van Horebeek - Yamaha

3. Julien Lieber - Kawasaki

4. Clement Desalle - Kawasaki

5. Antonio Cairoli - KTM

6. Jeremy Seewer - Yamaha

7. Max Nagl - TM

8. Max Anstie - Husqvarna

9. Alessandro Lupino - Kawasaki

10. Gautier Paulin - Husqvarna

I MX2-klassen var Thomas Kjer Olsen særdeles godt kørende hele dagen, på banen hvor han vandt et enkelt heat sidste år. Desværre styrtede Thomas fra tredjepladsen i kvalheatet, så han måtte nøjes med en plads som nummer 10 til slut. Pauls Jonass var derimod flyvende, og kunne tage sejren foran Jorge Prado og Calvin Vlaanderen.

Resultat, kvalheat, Rusland:

1. Pauls Jonass - KTM

2. Jorge Prado - KTM

3. Calvin Vlaanderen - Honda

4. Seva Brylyakov - Yamaha

5. Jago Geerts - Yamaha

6. Ben Watson - Yamaha

7. Michele Cervellin - Honda

8. Adam Sterry - Kawasaki

9. Jed Beaton - Kawasaki

10. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

Det var dog ikke kun VM der blev kørt i Rusland, for banen dannede også rammen om en afdeling af EMX250-klassen, hvor Mikkel Haarup var på pletten. Og Mikkel gav sig selv et godt udgangspunkt i kvalen, hvor han tog tredjepladsen. Første heat blev også kørt i dag, men her var heldet ikke med danskeren. Han kom fornuftigt fra start, men to styrt undervejs, sendte ham ned som nummer 12 over stregen. Han har dog en chance mere i morgen.

Du kan finde alle resultater her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page