top of page

Mikkel Haarup tilbage i gear


Danske Mikkel Haarup er uden tvivl et af de største talenter i international motocross lige nu, og hans tempo er ved at være tilbage på det niveau han havde, inden han blev skadet i opstarten af sæsonen. Det var hans præstation til weekenden EMX250 i Letland et bevis på. Hurtigst i kvalifikationen, en fremragende opkørsel i første heat, og en flot sejr i andet heat, og så var det danske stjernefrø tilbage på podiet, hvor han hører hjemme. Vi fik en status fra Mikkel, ovenpå løjerne i Letland.

Mikkel Haarup: "Brikkerne begynder at falde på plads. EMX250-sæsonen startede ikke så godt ud for mig, da jeg pådrog mig en skade, hvilket resulterede i at jeg ikke kunne stille op til første afdeling. Det var selvfølgelig træls. Ikke kun på grund af at det gav mig en dårlig indgangsvinkel til 2018, men også fordi alt det arbejde jeg lavede i løbet af vinteren, var lidt spildt. Skaden satte mig et skridt tilbage tempo- og kondimæssigt. Det betød også at jeg ikke havde de store forventninger til de første par afdelinger, hvor jeg faktisk bare ønskede at få en masse timer på cyklen, så jeg kunne få mit tempo og min kondi tilbage i top. Her i weekenden var jeg til start i min tredje EMX250-afdeling i år, og jeg begynder at føle mig ovenpå igen efter skaden. Og jeg føler at jeg kan begynde at sætte jagten ind på mesterskabet. I hvert fald så er jeg godt tilfreds med hvordan jeg gjorde det i denne weekend. Jeg kvalede' som 1'er i tidskvalen, kun 0,1 sekund foran 2'eren. Til første heat fik jeg en dårlig start, lige omkring top 20. Jeg fik så kørt mig op igennem feltet og endte som 7'er, efter en lille fejl på anden sidste omgang, hvilket kostede mig en placering eller to. Til andet heat fik jeg et noget bedre "jump" ud over bommen, hvilket resulterede i at jeg tog starten. Resten af heatet kørte jeg bare som var det en træning, og sluttede med en sikker sejr. De gode point jeg fik i andet heat, gav det mig en samlet 2'er på weekenden. Næste afdeling skal køres i England om cirka 3 uger, hvilket jeg ser frem til."

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page