top of page

Held og uheld til danskerne i Tyskland


Der var både dansk succes og ærgelse i Tyskland i dag, da ottende afdeling af MXGP rullede over banen i Teutschenthal.

Men vi starter lige i den store klasse, hvor Jeffrey "The Bullet" Herlings levede op til sit øgenavn nok engang. To heatsejre, og så var Herlings videre. Og da Antonio Cairoli samtidig måtte nøjes med en plads som nummer 6, så udbygger hollænderen sit forspring i den samlede stilling. Tim Gajser snuppede andenpladsen, imens Gautier Paulin tog sig af den sidste plads på podiet.

Resultat, Tyskland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Gautier Paulin - Husqvarna

4. Clement Desalle - Kawasaki

5. Romain Febvre - Yamaha

6. Antonio Cairoli - KTM

7. Glenn Coldenhoff - KTM

8. Evgeny Bobryshev - Suzuki

9. Max Nagl - TM

10. Jeremy Seewer - Yamaha

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 386p

2. Antonio Cairoli - 338

3. Clement Desalle - 278

Thomas Kjer Olsen skulle følge op på sin sublime sejr fra sidste weekend, men desværre gik det ikke helt som danskeren havde håbet. Thomas kørte nemlig sammen med Jed Beaton - se video herunder - i første heat, og selvom han kørte et bedre andet heat, så måtte TKO nøjes med en placering som nummer 8 i Tyskland. Jorge Prado vandt afdelingen, foran Pauls Jonass og Calvin Vlaanderen.

Thomas Kjer Olsen: "Jeg kæmpede for at finde farten på banen, og et styrt i første heat, gjorde det hele sværere. Jeg var på sjettepladsen, da jeg ramte sammen med en anden kører, så vi begge måtte i jorden. Jeg kom hurtigt op igen, men jeg kunne ikke genfinde mit flow efter det. I andet heat var min start meget bedre, og jeg havde en bedre følelse. Vi havde nogle gode dueller, og jeg endte som 5'er. Det har måske ikke været den bedste weekend rent resultatmæssigt, men vi tager det til efterretning og rykker videre."

Resultat, Tyskland:

1. Jorge Prado - KTM

2. Pauls Jonass - KTM

3. Calvin Vlaanderen - Honda

4. Ben Watson - Yamaha

5. Jed Beaton - Kawasaki

6. Michele Cervellin - Honda

7. Henry Jacobi - Husqvarna

8. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

9. Davy Pootjes - KTM

10. Jago Geerts - Yamaha

Samlet:

1. Pauls Jonass - 351p

2. Jorge Prado - 329

3. Thomas Kjer Olsen - 288

Der var dog mere VM på programmet i Tyskland, da også tredje afdeling af VM for kvinder skulle afgøres, og her var Sara Andersen en af de helt store oplevelser! Danskeren sikrede sig nemlig en samlet femteplads, ved at blive nummer 5 i andet heat. Det betyder at hun indtager en plads som nummer 9 i kampen om VM! Line Dam sluttede afdelingen i Tyskland som nummer 11, imens Barbara Aagaard blev nummer 28.

Og i EMX125-klassen var Oliver Olsen igen i ilden i dag, og selvom der ikke var point til den unge dansker, så høstede han værdifuld erfaring!

Foto: Youthstream 2018 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page