top of page

TKO tilbage på sporet


Det franske GP blev et spændende et af slagsen, hvor der var masser af drama, og heldigvis også plads til at lidt tiltrængt dansk succes!

I MXGP-klassen var Jeffrey Herlings dog den helt store oplevelse. I første heat lavede hollænderen et vanvittigt holeshot fra den alleryderste bom, og vandt sikkert. I andet heat måtte han i stedet køre op igennem feltet, og forbi Antonio Cairoli endnu engang, hvor italieneren ellers havde opbygget et godt forspring. Tony tog den samlede andenplads, imens Tim Gajser blev nummer 3.

Resultat, Frankrig:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Tim Gajser - Honda

4. Clement Desalle - Kawasaki

5. Romain Febvre - Yamaha

6. Glenn Coldenhoff - KTM

7. Gautier Paulin - Husqvarna

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Evgeny Bobryshev - Suzuki

10. Shaun Simpson - Yamaha

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 488p

2. Antonio Cairoli - 424

3. Clement Desalle - 351

Tordenbyger lørdag aften havde gjort banen svær, men det var heldigvis noget der passede danske Thomas Kjer Olsen godt i MX2-klassen. TKO kæmpede lidt med det hele lørdag, men søndag var han med hvor det skete. En andenplads og en fjerdeplads, blev til en tredjeplads på dagen, og så var danskeren tilbage på podiet, efter et par uheldige weekender. Jorge Prado vandt GP'et, foran Thomas Covington.

Thomas Kjer Olsen: "Det var en virkelig svær bane, og jeg var rigtig glad for, at jeg kørte to gode heat her i Frankrig. Vi fik en masse regn i aftes, og det ændrede baneforholdene totalt til dagens heat. I kvalheatet kæmpede jeg lidt med at finde fart, men vi lavede nogle gode ændringer til de pointgivende heat. Det var virkelig positivt at køre to gode heat, under de her forhold, og det giver mig bare selvtillid til at presse den endnu mere. Der er ikke ord nok til at takke mit team for deres hårde arbejde. Nu er det imod Italien, og så håber vi, at vi kan gøre det endnu bedre der."

Resultat, Frankrig:

1. Jorge Prado - KTM

2. Thomas Covington - Husqvarna

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Jago Geerts - Yamaha

5. Pauls Jonass - KTM

6. Ben Watson - Yamaha

7. Michele Cervellin - Yamaha

8. Conrad Mewse - KTM

9. Calvin Vlaanderen - Honda

10. Hunter Lawrence - Honda

Samlet:

1. Pauls Jonass - 434p

2. Jorge Prado - 418

3. Thomas Kjer Olsen - 328

Men hvis de mudrede forhold var svære for VM-klasserne, så var de næsten endnu værre for EM-klasserne, der var ude om morgenen. I EMX250 skulle andet heat køres, med tre danskere på pletten, og her var Mikkel Haarup bedste mand, trods sin del af uheldet. Det blev til lidt point, og en samlet placering som nummer 10 i det franske GP. Der var desværre ikke flere danske point.

Du kan finde alle danskerne og de samlede stillinger her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Juan Pablo Acevedo

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page