top of page

Fornuftig dansk start i Lommel


Lørdag er som bekendt kvaldag til VM, men da mange af tingene i EM-klasserne også afgøres om lørdagen, så var der derfor bud efter mange af danskerene i Lommel i dag, hvor endnu en afdeling køres her i weekenden. Lommel er notorisk kendt for sit dybe sand, og med over 30 grader på termometret, så var det en sag for mandfolk i dag.

Og et af dem kommer fra Holland. Et monster af rang. Jeffrey Herlings er kongen af europæisk motocross for øjeblikket, og han var markant hurtigere end alle andre hele dagen. Det var han også i kvalheatet, som han vandt foran Antonio Cairoli, og derved sikrede sig selv det bedste udgangspunkt til morgendagens heat. Romain Febvre tog sig af sidste plads i top 3 i MXGP-klassen. I MX2 var Thomas Kjer Olsen i ilden, men desværre var der - igen - ikke meget held til det danske es, der styrtede i heatet. En ottendeplads blev det til for Thomas, der heldigvis har to heat til at rette op på det i morgen. Jorge Prado vandt kvalheatet foran Pauls Jonass.

Resultat, kval, Belgien:

MXGP:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Antonio Cairoli - KTM

3. Romain Febvre - Yamaha

4. Max Anstie - Husqvarna

5. Kevin Strijbos - KTM

MX2:

1. Jorge Prado - KTM

2. Pauls Jonass - KTM

3. Thomas Covington - Husqvarna

4. Conrad Mewse - KTM

5. Calvin Vlaanderen - Honda

8. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

Højdepunkter:

Der var dog også budt op til dans i EMX125 og EMX250-klasserne, hvor er par danskere klarede skærene til de pointgivende heat. Rasmus Pedersen var den eneste der kom med til heatene i EMX125, og her gjorde han det flot i dagens første heat, med en plads som nummer 22. I EMX250 var der tre danskere med i dagens enlige pointgivende heat, men desværre var der ingen point i dag til Bastian Bøgh, Jakob Kjær Nielsen og Nichlas Bjerregaard. De har alle chancen igen i morgen!

Alle resultater fra dagen her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Niklas Svensson / www.motocrossinaction.com

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page