top of page

TKO mesterlig i Bulgarien


17. afdeling af VM i motocross rullede over den fantastiske bane i Sevlievo, hvor Thomas Kjer Olsen igen skulle forsøge at redde point med hjem til sin samlede tredjeplads. Det gik ikke uden uheld, men der var også stærke præstationer af danskeren!

MXGP

Men vi starter i den store klasse, for Jeffrey Herlings marcherer videre, og han tramper modstand ned for fode. The Bullet snuppede begge heatsejre i sublim stil, og det gav ham endnu en GP-sejr. Tim Gajser tog sig af andenpladsen, imens Clement Desalle blev nummer tre på dagen. Antonio Cairoli kæmpede med sin knæskade, og selvom første heat ikke var godt for legenden, så satte han en tyk streg under, at man aldrig skal regne ham ude, med et super stærkt andet heat, der gav en andenplads.

Resultat, Bulgarien:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Clement Desalle - Kawasaki

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Romain Febvre - Yamaha

6. Gautier Paulin - Husqvarna

7. Glenn Coldenhoff - KTM

8. Jeremy van Horebeek - Yamaha

9. Jeremy Seewer - Yamaha

10. Tommy Searle - Kawasaki

Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 783p

2. Antonio Cairoli - 710

3. Clement Desalle - 581

MX2

Jorge Prado og Pauls Jonass ligner de eneste realistiske bud på en verdensmester, men for at det skal lykkes for andet år i træk, så skal Jonass hente point på Prado hver gang. Så mange som muligt. Og det virkede som om at den mission skulle gå godt, da den forsvarende mester tog sejren i første heat, efter aggressiv kørsel. Den metode brugte han igen i andet heat, men her førte den desværre til et styrt. Det gav Prado heat- og GP-sejren, imens Jonass måtte nøjes med andenpladsen foran Hunter Lawrence. Thomas Kjer Olsen blev nummer 3 i første heat, men styrtede så i starten i andet heat. Det var dog ikke nok til at stoppe danskeren, og han kørte sig fra absolut sidstepladsen, op som 5'er over en 4-5 omgange, hvilket var virkelig imponerende. Det betød en samlet fjerdeplads på dagen, og point i kampen om medaljen! #gotko

Thomas Kjer Olsen: "Det var et hårdt GP, og jeg gjorde mit bedste for et godt resultat. I det første heat fik jeg en god start, og fik hurtigt kørt mig op i top 5. Farten på de to første omgange var virkelig høj. Jeg kom op som 4'er, efter Thomas [Covington] og var i stand til at komme op som 3'er. Det var et godt heat og et godt resultat. I andet heat styrtede Thomas lige foran mig i starten, og jeg kunne ikke undgå ham. Da jeg kom op igen, vidste jeg at jeg måtte arbejde hårdt, så det var hvad jeg gjorde. Jeg lavede en masse passes, og formåede at komme over stregen som 5'er. Jeg er godt tilfreds med det resultat. Min fart var god og jeg prøvede virkelig mit bedste, efter jeg styrtede i andet heat."

Resultat, Bulgarien:

1. Jorge Prado - KTM

2. Pauls Jonass - KTM

3. Hunter Lawrence - Honda

4. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

5. Ben Watson - Yamaha

6. Marshal Weltin - Kawasaki

7. Thomas Covington - Husqvarna

8. Anthony Rodriguez - Yamaha

9. Tom Koch - KTM

10. Bas Vaessen - Honda

Samlet:

1. Jorge Prado - 739p

2. Pauls Jonass - 709

3. Thomas Kjer Olsen - 555

Der blev også fundet en mester i EMX250-klassen, hvor Mathys Boisrame ikke længere kan hentes.

Du kan finde alle resultater fra dagen her: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Foto: Paul Weyten

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page