top of page

Dansk podieregn i Italien


Thomas Kjer Olsen har gjort Danmark gigantisk ære hele sæsonen, og i dag fik han så endnu et bevis på sin store flid. For med den anden VM-medalje i historien - i lige så mange forsøg - så skrev den lange dansker i dag endnu mere på sit i forvejen imponerende CV!

MXGP

Men vi starter dog lige i den store klasse, for selvom Jeffrey Herlings vandt sit VM sidste gang i Assen, så var The Bullet ikke tilfreds. Han knuste al modstand i dag på Imola, og tog årets sidste GP i sikker stil. Nu venter der kun et showdown imod Eli Tomac på Red Bud! Tim Gajser tog andenpladsen, imens Clement Desalle blev nummer tre. I tabellen slutter Antonio Cairoli og Clement Desalle på sølv- og bronzepladserne.

Resultat, Italien:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Clement Desalle - Kawasaki

4. Julien Lieber - Kawasaki

5. Gautier Paulin - Husqvarna

6. Jeremy van Horebeek - Yamaha

7. Shaun Simpson - Yamaha

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Glenn Coldenhoff - KTM

10. Evgeny Bobryshev - Suzuki

Samlet, VM 2018:

1. Jeffrey Herlings

2. Antonio Cairoli

3. Clement Desalle

MX2

Og så kigger vi altså på Thomas Kjer Olsens præstation. For TKO sikrede sig sin bronzemedalje allerede i første heat, med en suveræn andenplads, og så var en fjerdeplads i andet heat nok til den samlede andenplads på dagen. Det betyder også den anden VM-medalje på to sæsoner for danskeren, der igen har gjort os alle stolte, med at komme på podiet i halvdelen af alle GP'er i år. Jorge Prado tog GP'et, og kunne nyde sin første VM-titel. Thomas Covington sluttede sin tid i Europa med en tredjeplads på dagen.

Thomas Kjer Olsen: "Det føles fantastisk at slutte denne her sæson med en tredjeplads i MX2-mesterskabet. Igennem året har jeg været på podiet 10 gange, og jeg vandt også et GP. Det har været en lang og krævende sæson, men en bronzemedalje er den bedste belønning for al det hårde arbejde. Fra starten af mesterskabet til det sidste GP her på Imola, har jeg virkelig gjort alt jeg kunne. Jeg er heldig at have et fantastisk team, og jeg kan ikke takke dem nok for at være ved min side, for hvert skridt jeg tager!"

Resultat, Italien:

1. Jorge Prado - KTM

2. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

3. Thomas Covington - Husqvarna

4. Michele Cervellin - Yamaha

5. Henry Jacobi - Husqvarna

6. Anthony Rodriguez - Yamaha

7. Jago Geerts - Yamaha

8. Hunter Lawrence - Honda

9. Calvin Vlaanderen - Honda

10. Ben Watson - Yamaha

Samlet, VM 2018:

1. Jorge Prado

2. Pauls Jonass

3. Thomas Kjer Olsen

Men der var flere sublime danske præstationer på plakaten, for Magnus Smith kørte en fjerdeplads hjem i andet heat, til Yamaha bLU cRU 125-cup, og det var nok til at danskeren kunne slutte superfinalen som samlet 3'er! Super stærkt kørt af Magnus!

I WMX var Sara Andersen også flyvende, og hun sluttede dagens enlige heat som 4'er! Det lover godt for fremtiden også på den front! Samlet blev Sara 5'er i Italien, imens Line Dam Nielsen revancherede sig i andet heat med 12 flotte point, der gav en plads som nummer 16 på dagen. Samlet slutter de to danske piger som 9'er og 10'er i tabellen!

Foto: Paul Weyten

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page