top of page

MXoN-tanker


Så er det lige ved at være! Det største cross-løb i verden er kun et par dage væk, og her på MX-Index glæder vi os som små børn! Derfor skal du heller ikke snydes for vores tanker om det gigantiske brag der venter i weekenden på Red Bud, og ikke mindst de deltagende nationer!

Og lad os da starte med værtsnationen, for alt andet end en sejr for Team USA, vil i vores øjne være en fiasko. Ikke siden 2011 har holdet set så stærkt ud i forhold til de øvrige deltagere, og både Eli Tomac, Aaron Plessinger og Justin Barcia burde kunne køre i top 3 i de respektive klasser. De har hjemmebane, hjemmepublikum, og mangler blot lidt held. USA kommer for at vinde, og de bør også gøre det.

Meeeeeen der jo lige ham Patronen fra det flade land i Benelux, inden vi kommer så langt. Jeffrey Herlings kommer for at bevise noget, og har udtalt at han glæder sig til at køre imod Eli Tomac. (Og Ken Roczen.) Og vi tror at ET får det svært overfor en Herlings i absolut storform. Han maltrakterede alle på Ironman MX i USA sidste år, og nu er han endnu bedre. Jeffrey kommer for at vinde begge sine heat. Og vi tror at han gør det. Så det hænger egentlig på Calvin Vlaanderen og Glenn Coldenhoff, at hive sejren i land. Det er dog et stærkt hold, og både Vlaanderen og Coldenhoff har været solide i år. Holland ligner den største udfordrer til USA.

MXoN har altid været spørgsmålet om at have et godt hold all-around, og skal vi kigge på flere outsidere, i hvert fald til podiet, så kommer man heller ikke uden om Belgien. Clement Desalle er bundsolid, har tons af erfaring, og har netop hjemtaget bronzen i VM. Jeremy van Horebeek har også været med et utal af gange, og ved hvad det drejer sig om, imens Jago Geerts er med for første gang. Det har dog været en virkelig imponerende sæson for Geerts, der sammen med de to erfarne, skulle kunne skaffe Belgien på podiet, om alt går vel.

Sidste år var Team GB på hjemmebane, hvor Max Anstie brændte suverænt igennem. I år har han dog haft en noget sværere sæson, der ender ud med en afgang fra Ice One Husqvarna. Både Anstie og Tommy Searle har dog slået deres folder i USA før, og har masser af rutine, og selvom Ben Watson er med til MXoN for første gang, så kan ingen vidst afvise at han er braget igennem ved flere lejligheder i år. Er det nok for briterne?

Udtagelsen af Team Frankrig har været en farce, og det kommer til at kunne mærkes at man må undvære Musquin og Febvre. Gautier Paulin har ikke haft den bedste sæson, og er faldet igennem ved lejligheder, men til gengæld kunne Dylan Ferrandis sagtens blive den helt store oplevelse. Han har vist at han kan vinde i USA, og er den på det franske hold, med mest tur i den. Jordi Tixier skal finde et mirakel frem, hvis Frankrig skal på podiet i USA. Det er vores umiddelbare vurdering. Det er selvfølgelig set før, men Team Frankrig får svært ved at bevare deres sejrsstime. Der skal kæmpes.

Ken Roczen er tilbage, og så hørte vi egentlig ikke andet i jubelbrølet! K-Roc har ikke været med siden 2013, hvor han vandt MX2-klassen på hjemmebane, men nu er han altså kaptajn for Team Tyskland. Et team der ser fornuftigt ud, hvis Max Nagl er kommet endnu mere ovenpå efter skade, og Henry Jacobi kan undgå at tage alt for mange jordprøver. Lykkes alt for dem, kunne de godt være et podiebud. Men tyskerne har ikke haft heldet med sig til de seneste udgaver af løbet.

Vi skal også lige runde Team Italien, der også på papiret ser rigtig stærkt ud. Alessandro Lupino har måske aldrig været bedre end han er lige nu - på trods af styrt på Imola - og det samme kan siges om Michele Cervellin. Spørgsmålstegnet er faktisk holdkaptajn Cairolis tilstand, efter at han også styrtede på Imola i weekenden. Han har siden udtalt at han kæmper med efterdønningerne, men gør hvad han kan, for at blive klar. Vi får ham dog nok ikke at se i 100% topform, men hey, det er Cairoli! Ham skal man ALDRIG afskrive.

Man kan heller ikke komme til Motocross of Nations med en verdensmester, uden at blive nævnt her. Samlet set tror vi at Team Spanien får det svært, men i MX2-klassen kunne Jorge Prado sagtens gå hen og snyde de andre. Med sig har han Jose Butron, der ikke ligefrem har sat verden i brand i år, og veteranen Carlos Campano, da Iker Larrañaga stadig er skadet. Vi glæder os til at se Prado - uanset om han vinder eller ej.

Schweiz kommer også med fornuftigt hold, der dog desværre led et knæk, da Arnaud Tonus heller ikke nåede at blive klar til MXoN. Det betød at Killian Auberson blev hevet ind i MX2, og Jeremy Seewer skudt op i Open-klassen. Og meget kommer til at hænge på lige netop Seewer, da Valentin Guillod ikke ligefrem har vist storform, efter at han vendte tilbage efter skade til slut i MXGP-sæsonen.

Australierne er også altid en faktor, og Hunter Lawrence bliver spændende at følge. Han viste noget af det vi har manglet fra ham, i de sidste GP'er i år, og det bliver spændende at se hvad for en cykel han skal køre på, på Red Bud. Bliver det en Geico har pillet noget mere ved ...? Med sig har han Kirk Gibbs og Mitchell Evans. Der blev ikke plads til Chad Reed, der ellers gerne ville have været med.

OG(!) vi kommer heller ikke uden om Team Puerto Rico, der måske har en del af MX-Index' ellers benhårde upartiske support. Travis Pastrana kommer på sin gamle 2006 RM250, Ryan Sipes på en Husky 125, og Kevin Windham på en Geico Honda 450. Kan de noget? Vil de noget? Publikumsdarlings er de allerede, men vi vil have dem i A-finalen! Go go go, Team OB!

Danmark har som bekendt ikke et hold med, så derfor holder vi da også lidt øje med svenskerne. Filip Bengtsson, Anton Gole og Alvin Östlund er på papiret et stærkt hold, med masser af VM-erfaring, men formen har set rusten ud for både Gole og Östlund, efter at de er vendt tilbage fra skader. Det skal dog ikke holde os fra at svinge lidt med de gule og blå farver i weekenden. Heja Sverige!

Dertil skal der da lige nævnes et par boblere der kunne være værd at kigge efter. Brasilien, med Gustavo Pessoa, der har vikarieret i VM, og Enzo Lopez der har kørt for JGR udendørs i USA. Japan, der altid knokler. Canada og New Zealand plejer også at være solide, og Venezuela ser også grumme ud med Anthony Rodriguez og Lorenzo Locurcio. Og så bliver man også altid snydt af Østrig, eller måske Estland, hvor Tanel Leok kører sit MXoN nummer 18 i træk!

Som det absolut sidste skal vi også bide mærke i at Guam er med. Fordi de er stærke? Ikke direkte. De er faktisk bare et "Hold 3" fra USA, og vi luftede jo allerede sidste år hypotesen med at gøre det samme. "MX-Index Team Grønland" lyder måske ikke så håbløst i den kontekst ...

Vi glæder os til MXoN 2018!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page