top of page

Kenneth Kaalund om sin supercross-debut


Kenneth Kaalund er en af dem der har gjort det fremragende de sidste to sæsoner, men på det seneste, har han kastet sig over en ny disciplin. Det hollandske supercross i Zuidbroek var nemlig hans første supercross-løb, og det blev fulgt op af endnu et lige efter, da han også var at finde på startbommen til det finske supercross i Tampere. Vi fik derfor lige en status fra ham om de to weekender, ligesom vi da også gerne ville vide, om fremtiden byder på mere supercross for #444?

MX-Index: Holland var dit første SX nogesinde. Tal os igennem weekenden. Du valgte den hårde klasse?

Kenneth Kaalund: Mit første SX-løb nogensinde var for et par weekender siden i Holland/Zuidbroek, og jeg vil ikke lyve for jer… Jeg var skide nervøs! Jeg havde ikke trænet på biken siden DM i Næstved (5-6 uger) og der var dog blevet cyklet en smule, men slet ikke nok! Dette var ligeledes mit første løb i mange år, hvor jeg mødte op og ikke følte mig i god form – mærkelig følelse! Derfor var mit mål, at overleve weekenden uden nogen store dumme fejl, som jo altid kan koste styrt. Det er ikke meget tid man får på banen inden bommen falder, så jeg lærte at køre supercross igennem de indledende heats. Supercross er svært, men super sjovt! Lørdag aften brugte jeg på at lære supercross-teknikken, og endelig som jeg syntes det begyndte at blive bedre, så vælter jeg på 1. omgang i last chance heatet, hvor jeg endelig følte mig klar til at køre ræs. Meget sur og bitter resten af aftenen, fordi jeg følte at jeg godt kunne have kørt mig videre, men jeg smed det selv ud af vinduet. Søndag var meget bedre og sjovere. Jeg kører de første heat og kører mig videre fra last chance til semi-finalerne og efterfølgende last chance heat. Jeg kommer desværre ikke i finalen, men det var virkelig også nogle hårde sx-drenge og jeg var rigtig meget supercross-jomfru. Men jeg fik da taget min supercross-mødom denne weekend. Sjov oplevelse!

MX-Index: Finland var lige efter, og det var et lidt andet format. Fortæl om den weekend og om hvordan det gik?

Kenneth Kaalund: Jeg følte mig meget mere klar i ugen op til Supercross i Finland! Mere forberedt end weekenden forinden i Holland, så jeg var ikke nervøs op til. Underlaget i Finland var langt blødere end weekenden forinden i Holland, hvilket passede mig helt fint - banen var super sjov! Jeg var klar til at tage udfordringen op i open-klassen på min Yamaha 250f! Det var svært på den lille maskine og gav mig lidt udfordringer, da nogle hop ikke var en mulighed på 250'eren. Både fredag og lørdag havde jeg dog en god plads i last chance heatet, og vidste at jeg godt kunne blive blandt de to første, som gik videre til finalen. Men supercross-heat er meget korte og hurtigt overstået, hvilket gør at man SKAL have en god start og køre stærkt de første omgange. Det er jeg ikke særlig god til, viser det sig … Jeg var hurtigste mand sidst i heatene, hvilket gjorde at jeg blev nummer 3 i last chance begge aftener – første mand fra finalen. Sindsygt bittert! Men showet i Finland/Tampere var virkelig fedt og spændingspræget! Super fed oplevelse igen!

MX-Index: Nu er du jo igang. Bliver det til mere supercross for dig? Hvad med Supercross Herning?

Kenneth Kaalund: Jeg er kommet okay i gang med det her supercross, men jeg har masser at lære endnu! Men jeg har det super sjovt. Det er bestemt ikke sidste gange jeg rammer diskolamper og supercross-baner! Og ja, planen er at stemple ind til Supercross i Herning på min Yamaha! Om det bliver en lille eller stor bike, det må tiden vise ;-)

Foto: Supercross Tampere

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page