top of page

Dansk SX-historie i nat


Det amerikanske mesterskab i Supercross blev sparket igang med et brag i nat i Anaheim, og det blev en aften, der blev præget af overraskelser - og så altså også en dansker på pletten, klar til at jagte drømmen.

Du kan se aftenens finaler her: http://offroadvideos.org/ama-supercross-round-1-anaheim-1-2019-main-events/

(Husk ikke at scrolle for langt ned, hvis du ikke vil se resultaterne.)

250 West Class

Og imod traditionen, så starter vi altså i dagens anledning med den lille klasse. Og ikke med ham der vandt, men derimod ham der blev nummer 17. For han kom fra Danmark. Jep, en dansker i en AMA Supercross finale. Mathias Jørgensen - eller Matthew, som en amerikaner havde døbt ham - bragede nemlig ind imellem alle specialisterne, til det første AMA supercross i sit liv. Det startede med en god kvalifikation, så gode resultater i heatene, og med sædvanligt slidersind og jernvilje, kørte han sig i finalen igennem LCQ-heatet. Mathias Jørgensen kørte over stregen som nummer 17 i finalen, til hvad der må kaldes en suverænt blændende debut. Det gav desuden også 6 point på kontoen, og pludselig lever danskeren i mesterskabet. Kan han fortsætte stilen i næste weekend? Vi kan ikke se, hvorfor han ikke skulle! I toppen af listen var der også en lille overraskelse, da Colt Nichols endte med at tage sejren, foran Dylan Ferrandis og Shane McElrath.

Resultat, Anaheim1:

1. Colt Nichols - Yamaha

2. Dylan Ferrandis - Yamaha

3. Shane McElrath - KTM

4. RJ Hampshire - Honda

5. Adam Cianciarulo - Kawasaki

6. Garrett Marshbanks - Kawasaki

7. Jimmy Decotis - Suzuki

8. Jake Hayes - Yamaha

9. Chris Blose - Husqvarna

10. Jess Pettis - KTM

17. Mathias Jørgensen - KTM

450 Class

Og det var ikke kun i den lille klasse, at en blå kører leverede overraskelsen. I den store var det nemlig Justin Barcia, der vandt sin første finale i årevis. Det betød at han altså hensatte Ken Roczen og Eli Tomac til de efterfølgende to pladser. Dean Wilson kørte ind som nummer 4 - stadig som en perifær privateer, med fabriksdele i cyklen - og Cooper Webb kørte sin nye KTM ind som nummer 5. Den forsvarende mester, Jason Anderson, havde ikke en god aften, og sluttede som nummer 14. I det hele taget er 450-klassen tæt spækket med talent, og det skal blive yderst spændende at følge udviklingen i den.

Resultat, Anaheim 1:

1. Justin Barcia - Yamaha

2. Ken Roczen - Honda

3. Eli Tomac - Kawasaki

4. Dean Wilson - Husqvarna

5. Cooper Webb - KTM

6. Aaron Plessinger - Yamaha

7. Malcolm Stewart - Honda

8. Marvin Musquin - KTM

9. Chad Reed - Suzuki

10. Cole Seely - Honda

Alle resultater og samlet stilling her: https://results.amasupercross.com/

Foto: Jeff Miller

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page