Det regner aldrig i Californien...


Mathias Jørgensen sprængte alle rammer, da han sejlede ind på ottendepladsen i 250-finalen i San Diego, på en helt igennem vanvittig aften. Her er hans egne ord på løjerne.

Mathias Jørgensen: "Det regner aldrig i Californien ... siger de. Jeg skal da lige love for vi fik vand. Det var AMA godt klar over, så de blev ved med at ændre tidsplanen og hvordan det egentlig skulle køres. Den endelige beslutning blev så, at vi skulle starte 4 timer senere, og kun køre 1 styk træning/tidskval, som vi kender det hjemmefra. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg følte mig godt tilpas med at det stod ned i stænger og vidste jeg ville gøre det godt. Jeg kvalede' som 2'er i min gruppe og 10'er samlet, hvilket betød en god startbom. I 1. indledende heat, kommer jeg godt ud over bommen, bliver mast mellem Adam og Colt, og må i jorden midt på starten, i den største vandpyt der var. Hvilket resulterede i at jeg ikke kunne få gang i den igen. Efterfølgende måtte vi spæne ned til traileren, og få vasket og løst problemet. Det skal lige siges, at Petro Park Stadium ligger midt i San Diego, omringet af skyskrabere, hvilket betyder at ryttergården ligger 700 meter derfra. Så det var løbende, med en mega mudret cykel igennem gaderne i SD. Mit mekaniker-hold for weekenden, Martin og Claus, formår at løse problemet og vi når præcis tilbage til banen i tide. I LCQ kommer jeg godt fra start, rammer en balle, og ryger i jorden igen... Jeg måtte bare på hjulene og igang med arbejdet. Da jeg ikke havde nummer på trøjen, kunne AMA ikke tælle mig, da det var delvist manuelt, pga at ledningerne var kørt over i banen. Men jeg havde en god fornemmelse da jeg kom ud. Claus siger så, at jeg blev 21'er, hvilket bare ikke passer, så jeg fræser ned i AMA-vognen for at høre hvad der sker og de fortæller at jeg blev 3'er, og altså er med i finalen.

I finalen får jeg en god start igen og mener selv, at jeg er 4/5'er og ligger stabilt der. Man kunne hverken skrive på board eller lave håndtegn, men min fornemmelse var god. Jeg vælter igen og et par kommer forbi, så jeg måtte kæmpe mig op igen. Hen imod slutningen ser jeg et blåt flag ud af øjenkrogen og vælger at sætte farten ned, for ikke at skulle ud på en omgang til. Jeg syntes cyklen var begyndt at ryge, og jeg ville ikke risikere noget, det mister jeg en placering ved, men sådan er det. Jeg kommer ud og finder ud af jeg er blevet 8'er, hvilket hele holdet er sindsygt glade for. Mega hektisk aften med stress og meget arbejde fra mekanikernes side. Tusind tak til Martin og Claus for at være drivvåde hele dagen og give sig til det yderste. Bonus info - Som nogen nok har opdaget på de sociale medier, så havde AMA blandet et borgerkalk lignende kemikalie i for at tørre banen, hvilket er sindsygt syreholdigt. Og vi har jo været gennemblødt i 4-5 timer, så der hvor tøjet har siddet, er vi direkte hudløse! Crazy weekend! Næste opgave er Herning Supercross. Og det glæder jeg mig til. Tak til HS-Truck, au2rep Sorø, Haugaard, aga tools, bihr Nordic, thosewhodare USA, eurol olie, answer, Gottlieb, Thomas, Martin, røde. Udover det vil jeg gerne udtrykke min yderste taknemmelighed for de privatpersoner, det har valgt at støtte mit projekt. Det havde jeg ikke regnet med!"

Foto: Brown Dog Wilson

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.