top of page

Haarup fortsætter de gode takter


Takterne var gode for danske Mikkel Haarup, da første afdeling af det italienske mesterskab blev kørt på Riola Sardo, og det skulle den danske ungersvend så følge op, da anden afdeling i går blev kørt på en vinterhærget bane i Ottobiano.

Der var igen masser af VM-stjerner til start, men alle kæmpede med de halvfrosne forhold. Mikkel Haarup skulle forsvare sin samlede andenplads, men en fejl i MX2-heatet, gjorde at danskeren måtte kæmpe sig op nedefra, og han sluttede som 7'er. Det var dog mere end nok til at kvalificere ham til den kombinerede superfinale, hvor de 20 bedste MX1'ere og MX2'ere mødes, og det var her danskeren for alvor satte trumf på. En blændende start, gav en femteplads, efter Cairoli, Gajser, Prado og Febvre, og han endte som nummer 2 af MX2'erne, i et felt spækket med MXGP-talent. Haarup ligger fortsat 2'er i kampen om MX2-mesterskabet, og nummer 6 i kampen om det samlede mesterskab, inden sidste afdeling på Mantova.

Mikkel Haarup: "Endnu en udmærket weekend til Italiensk mesterskab. Søndagen startede ud med kval, hvor jeg på sidste omgang fik sat min tid som 2'er, hvilket var udmærket, da det var vigtigt med en god start, da banen var ekstremt rillet og smattet. I MX2-heatet får jeg ikke den bedste start, men jeg når alligevel indenfor top 10. På anden omgang laver jeg så en fejl, hvilket sætter mig endnu 5 placeringer tilbage. Jeg holder dog hovedet koldt og kører mig op som 7'er. I Superheatet tager jeg starten, og kører mit eget tempo hele heatet og ender som 5'er. Alt i alt en god weekend. I næste weekend skal jeg køre den sidste afdeling af det italienske mesterskab, inden sæsonen for alvor går igang."

Der var flere danskere på pletten, og også Glen Meier formåede at komme i superfinalen, i sit første løb på Yamaha. Desuden kvalificerede Nikolaj Skovgaard sig også til MX2-heatet, imens Magnus Smith blev nummer 6 samlet på dagen i 125-klassen, hvor han indtager den samlede tiendeplads i kampen om mesterskabet.

Foto: Husqvarna

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page