top of page

VM-optakt - MX2


VM går endelig i gang igen, når stjernerne tørner ud i Argentina i den kommende weekend. Det er altid et større psykologisk spil, at gætte hvem der kommer til at gøre det godt, hvem der overrasker og hvem der kommer til at falde igennem. Sikkert er det i hvert fald, at der måske aldrig har været en mere spændende VM-åbning. For Danmark har to kørere med i MX2-klassen, begge to på fabrikscykler, og hvis det ikke er nok til at få din puls op, så er der noget galt med dig. Thomas Kjer Olsen skal forsvare sine medaljer fra de seneste to år, og Mikkel Haarup skal ud og vise hvad han kan. Som en start, så løber vi lige startlisten igennem her, så du kan se hvem danskerne skal op imod.

10 Calvin Vlaanderen - Hollandsk/sydafrikaneren og hans HRC Honda, vandt deres første GP sidste år, men præstationerne var samtidig meget svingende. MX-Index så Vlaanderen i Red Sand, og det ser ud som om at han er hvor han skal være, men han er nødt til at sætte tingene rigtigt sammen, for at det skal blive godt.

11 Mikkel Haarup - Det var en sidste øjebliks beslutning at Mikkel Haarup skulle køre VM i Argentina, og den blev taget på baggrund af, at danskeren har været fremragende i optakten. Podier i både Italien og England er det blevet til, og nu står han der så, den blonde gut fra Silkeborg. Hvis det hele flasker sig, så kan det blive rigtig stort for Mikkel, der i første omgang skal finde sig til rette i VM-feltet og holde hovedet koldt. Det håber vi han kan, og under alle omstændigheder, så klapper vi ham frem, hele vejen fra Danmark, og opfordrer alle til at gøre det samme!

14 Jed Beaton - Australske Jed Beaton afløste Thomas Covington som TKOs holdkammerat, og baseret på de ting han viste sidste år, inden han blev skadet, så havde man sine forventninger til ham. Desværre har han kæmpet med tingene i optakten, og den situation blev endnu værre, da han væltede i Lacapelle Marival i weekenden - et styrt der holder ham ude af Argentina.

19 Thomas Kjer Olsen - To bronzemedaljer kommer han med, Nøffelkrigeren', men han vil have mere. TKO er tilbage i form, og der har været trænet målrettet hele vinteren. Den lange dansker kommer til Argentina med blikket på topplaceringerne, og hvis han kan tilføre den vildskab han lagde i sin kørsel i den sidste del af sæsonen 2018, samtidig med at han fastholder sine stabile formkurver, så kunne metallet godt blive endnu mere forædlet til slut. Under alle omstændigheder, så er #gotko-toget allerede kørt afsted, og MX-Index sidder ved roret! Giv dem tørt på, Thomas!

28 Tom Vialle - Oh la la, det helt store spørgsmålstegn. Når en ny kører kommer ind hos Red Bull Factory KTM, så er der forventninger til ham. Det kan ikke undgås. Og der var nok nogen der studsede, da man hev Vialle ind for at erstatte Jonas, da franskmandens CV måske ikke havde de store skalpe. Optaktsløbene har indtil videre været lunkne, hvis man skal være ærlig, men måske gør TV de ord til skamme, når bommen falder i Argentina? Han er i hvert fald en mand på en mission.

29 Henry Jacobi - En af 2018s helt store overraskelser, har fået chancen hos Kawasaki, men det lader desværre til, at han har taget sine tendenser til jordbundsundersøgelser, med til den grønne lejr. I hvert fald ser det ud som om at vildskaben og farten stadig er der, men at tyskeren stadig leder efter noget stabilitet. Når han at finde den, inden det første GP går i gang?

32 Brent Van Doninck - Van Doninck er røget til det italienske Assomotor Honda team, og skal forsøge at kickstarte den karriere, der ellers så så lovende ud hos Yamaha. Skader og middelmådige resultater har været hans skæbne, men måske en nyt start, er hvad han har brug for?

43 Mitchell Evans - Australske Mitch er endnu et ubeskrevet blad, som man har hentet ind down under til Livia Lancelots 114 Motorsports. Australieren imponerede ikke i det løse underlag i Italien, men i Lacapelle Marival i weekenden, så viste han lige pludselig hvorfor han var kommet til Europa. En samlet tredjeplads i MX2-klassen blev det til, lige efter TKO, så måske vi skal holde øje med nummer 43 derude!

46 Davy Pootjes - Pootjes har kæmpet med tingene og for at finde tilbage til de dyder, som KTM så i ham engang. Desværre har han kun vist talentet i glimt, imens der har været for mange styrt og dårlige dage, men nu håber han på oprejsning hos tyske Diga-Procross. Hollænderen kan helt sikkert noget, men spørgsmålet er om vi får det at se.

53 Dylan Walsh - Britiske Revo Husqvarna har skruet op for blusset i år, og en af dem de har med på holdet, er New Zealandske Walsh - der fik mangt en englænder til at måbe, da han vandt et heat i optaktsløbet på Hawkstone Park for et par uger siden. Det boder måske på, at der ligger noget ekstra gemt i Walsh, der slog sine folder i EMX250 sidste år.

56 Gustavo Pessoa - Steve Dixons Bike-It Kawasaki har en brasiliansk tøjsponsor, og man har også en brasilianer på holdet. Pessoa kørte enkelte GP'er for de grønne sidste år, og til tider gjorde han det faktisk hæderligt. Lad os se om han har udviklet sig yderligere.

57 Darian Sanayei - Amerikaneren startede 2018 som lyn og torden, og lignede en der skulle kæmpe med i toppen. Det satte en skade dog en effektiv stopper for, og nu er han så tilbage igen. Vi håber at han holder niveau, og at han ikke går i stykker på vejen. Han har i hvert fald før bevist, at han godt kan være med hvor det er sjovt.

61 Jorge Prado - Den forsvarende verdensmester, og storfavorit til at tage endnu en titel. Det kan ikke nægtes. I de optaktsløb han har kørt har han været suveræn, og det er svært at se, hvem der skal stoppe den spanske elegantier, i at marchere imod en ny titel med syvmileskridt. (Det kunne dog være sjovt, hvis det var en hvid maskine med Dannebrog på, der stak ham en kæp i hjulet!)

66 Iker Larranaga - Spanieren blev bare bedre og bedre sidste år, indtil han kom til skade i Indonesien. Han har varmet op til GP'et i Argentina med et par afdelinger af det spanske mesterskab, hvor han var tilbage på tronen. Vi glæder os til at se hvilken form han kommer til Argentina i!

81 Brian Hsu - Tyskeren med det store uforløste potentiale, har haft det svært de seneste sæsoner. Skade på skade er det blevet til, og ikke ret meget kørsel. Han er stadig at finde hos Bud Racing, der håber at denne gang er lykkens gang.

85 Agustin Carrasco

98 Bas Vaessen - Vaessen er røget over den engelske kanal, og tørner nu ud for det britiske Hitachi KTM. Han har været rundt omkring for at træne, men indtil videre, har han ikke vist tempo, der skulle tale for at han kommer til at levere bedre end sidste år. Han viste talentet i glimt, men havde også sin del uheld.

101 Zachary Pichon - Pichon er også røget til 114 Motorsports, hvor han håber på at gøre lykken. Indtil videre fortsætter han dog i nogenlunde samme tråd, som vi så ham levere sidste år. Vi må se om Rocket Pichons knejt stiger til vejrs, eller brænder ud på jorden.

102 Richard Sikyna - Det tjekkiske JD Gunnex KTM er blevet prioriteret op i år af KTM, blandt andet på grund af Sikynas præstationer sidste år. Som et relativt ubeskrevet blad, sled han sig til flere fornuftige resultater, og vi synes han så fornuftig ud, da vi så ham på Red Sand i sidste uge. Mon ikke slovakken slider videre hvor han slap?

133 Luciano Righi

155 Nicolas Mana

161 Alvin Östlund - Svenske Östlund er også røget til Revo Husqvarna hen over vinteren, og han har trænet solidt, hele vejen igennem. Alvin har tonsvis af uforløst potentiale i VM, som han stadig mangler at få vist frem, men baseret på optaktsløbene, så fortsætter han i nogenlunde samme stil som på Yamahaen. Men de kan overraske, de skøre svenskere, så vi må hellere holde et vågent øje med ham - og svinge lidt med de skandinaviske flag.

172 Mathys Boisrame - Europamesteren i MX2 knokler videre i rødt. Vi må indrømme, at vi hele tiden har ment at Boisrame har været mere modig end egentlig god - baseret på et par de ting han var ude i sidste år i EM - men her står vi. Franskmanden er klar til VM, men det er meget diffust, om han kommer til at blande sig hvor det er sjovt. Måske på de hårde baner. Vi glæder os til at se ham!

193 Jago Geerts - Det belgiske talent skal vi nok holde øje med. En samlet sejr på Hawkstone Park og flere virkelig flotte resultater i VM i 2018, gør at Geerts bestemt ikke skal skrives ud af nogen som helst kampe om medaljer. Om han har hvad der skal til, for at stå distancen, bliver umådelig spændende at se!

225 Brian Strubhart-Moreau - Bud Racings andet kort, og Europamesteren i 125cc fra for to år siden. Moreau kørte i EM sidste år, men viste kun noget i glimt, og nu er han så klar til VM. Han har været okay kørende i optaktsløbene, men hvis han skal blande sig i toppen af VM, så skal der lægges yderligere til hans tempo.

265 Gonzalo Diaz Velez

276 Sergio Villaronga

422 German Bratschi

426 Conrad Mewse - Mewse er igen klar for Hitachi KTM, hvor han startede sæsonen flot sidste år. Som han har haft for vane, så gik det dog stille og roligt ned ad bakke, med både svingende resultater og skader. Han har været udråbt som det helt store håb i England i mange år, men er nu blevet overhalet indenom, og må være tørstig efter at vise, at han altså stadig kan være med i toppen.

707 Mateo Bearzi

747 Michele Cervellin - Cervellin skiftede til Yamaha halvvejs i sæsonen sidste år, og italieneren gjorde det faktisk rigtig flot. Det ser ud som om at 2019 kommer til at byde på lidt af det samme, hvor han nok især stikker næsen frem på hårdbanerne, men hvem ved? Måske det går hans vej, så han kan kravle opad i top 10.

811 Adam Sterry - Sterry er stadig i grønt, og han har vist rigtig godt fart i år allerede. På Hawkstone Park havde de fleste svært ved at følge med ham, og med lidt held, så kunne han måske godt blande sig i toppen i år? Der er i hvert fald mange øjne på ham, når bommen falder i Argentina på søndag!

919 Ben Watson - Måske den kører i feltet der har flest danske øjne på sig - som ikke er dansker. Watson vandt i Lacapelle Marival, kørte bare stærkere og stærkere i 2018, og er måske en lille dark horse til at blande sig helt oppe i toppen? Britten har i hvert fald fart på, og går det hele hans vej, så kunne han godt blive en faktor når de ædleste medaljer skal uddeles til slut.

934 Lucas Dunka

945 Leonardo De Souza

959 Maxime Renaux - Renaux skiftede lidt frem og tilbage imellem EMX250 og VM MX2 sidste år, med middel resultater til følge. Højdepunktet var et podie i EMX250, men han er klar i Argentina, og har trænet hårdt hele vinteren, selvom hans resultater i optakten indtil videre, ikke får pulsen op. Måske han overrasker?

Foto: Husqvarna

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page