top of page

VM-optakt - MXGP


Nu er det lige før man bare kan tælle timerne, inden første afdeling af VM i motocross går i gang i Argentina! Vi har allerede taget et kig på MX2-klassen, men I skal da heller ikke snydes for den store klasse! Så den har MX-Index også taget et kig på!

4 Arnaud Tonus - Det er efterhånden længe siden vi har set schweizeren, og det er diffust hvad vi kan forvente. Han var fornuftigt kørende i Lacapelle Marival, og vi ved at han før har været i stand til at være med i toppen. Lad os bare håbe at han ikke går i stykker på vejen.

12 Max Nagl - Tyskeren har fået en chance til. Denne gang for tyske Sarholz KTM, der har formået at skrue et program sammen, så Nagl er klar til VM nok engang. Max har leveret sine bedste resultater på KTM, og han har vist farten i glimt i optakten. Har han det stadig i sig?

17 Jose Butron - Spanieren er røget til tjekkiste JD Gunnex KTM, men ellers har hans optakt været den samme. Det har dog ikke være prangende, siden de gode tider i MX2, og han har meget at bevise.

18 Vsevolod Brylyakov - Brylyakov reddede sig et sæde hos JWR Yamaha, og har ikke været på cyklen så længe, efter en mængde forviklinger. Det svenske team, der er flyttet til Belgien, nu hvor de er gået ind i VM, har ikke planlagt at køre i Argentina, men støder til, når VM vender tilbage til Europa.

21 Gautier Paulin - Den lange franske elegantier er tilbage hos Yamaha, hvor han før har slået sine folder. Igen i år kommer han som en af dem der kunne gøre noget i toppen, men de seneste mange sæsoner, har været en perlerække af uforløst potentiale. Han vandt et heat i Lacapelle Marival, og måske har endnu et skifte, været hvad han havde brug for?

22 Kevin Strijbos - Den belgiske veteran er også at finde hos JWR Yamaha i år, men sidder ude med en skade, i hvert fald nogle uger endnu.

24 Shaun Simpson - Shaun er tilbage hos KTM, denne gang for det britiske RFX KTM, der skal danne rammen om hans MXGP-angreb i år. Opstarten har budt på en lille skade til ham, men han er klar til at køre i Argentina. Det står dog hen i det uvisse, om vi kommer til at se ham oppe i front.

25 Clement Desalle - The MX Panda er tilbage til endnu en sæson, stadig på Kawasaki. Som altid er han måske et af de bedste bud, hvis nogen skal tage kampen op med Red Bull KTM. Sidste år var han den eneste anden end Herlings og Cairoli der vandt et GP, og vi får ham nok at se i toppen igen i år.

27 Arminas Jasikonis - Det så sort ud for den kæmpestore mand fra Litauen, da Suzuki lukkede ned, og sidste år kæmpede han med at blive siddende på cyklen. Nu er han så klar i endnu et fabrikssæde, og han har vist fornuftig fart i optakten. Han har også været på podiet i VM før, så måske vi skal kigge til ham, som en der kunne blande sig på de rigtige dage?

33 Julien Lieber - Pænt uden at være prangende. Sådan kan man beskrive Liebers første sæson i MXGP-klassen sidste år. Til tider var han helt med fremme, men han havde det med at falme og forsvinde igen. I år leder han både efter lidt mere stabilitet, og gode resultater, så han beviser at han sidder rigtigt på fabriks-Kawasakien.

41 Pauls Jonass - Måske et af de mest spændende kort på bommen overhovedet. Den tidligere MX2-verdensmester får debut på sin Husqvarna, når det går løs i Argentina, og hele MX-samfundet er spændte på, om han kommer til at gøre en forskel med det samme.

73 Gaston Barreyra

77 Alessandro Lupino - Italieneren gjorde det flot sidste år, hvilket også var derfor Gebben van Venrooy Kawasaki besluttede at han skulle være med en sæson mere. Imod slutningen af sæsonen så vi ham kæmpe med helt i toppen, især efter nogle flotte starter, og måske han kan starte ligesom han sluttede?

84 Jeffrey Herlings - The Bullet er ikke i Argentina. Det er nok en af de største nyheder overhovedet. Herlings brækkede foden i Spanien, og er stadig ved at komme sig. Det er faktisk stadig usikkert om han overhovedet bliver klar til de næste afdelinger. Hvor mange kommer han til at misse? Og hvilken form er han i når han vender tilbage? Det kunne åbne VM op fra starten.

89 Jeremy Van Horebeek - The Jerre blev vraget hos Yamaha, og proklamerede at han ikke ville køre, medmindre det rigtige, konkurrencedygtige tilbud kom. Det kom så fra det ubeskrevne Honda SR Motoblouz, hvor han indtil videre har gjort det fornuftigt i et par strandcross i Frankrig. Kan han være med i toppen? Vi får se i weekenden.

91 Jeremy Seewer - Seewer er stadig hos Yamaha, men han er skiftet over under teltet hos det officielle team. Sidste år viste han talenterne i glimt, og han kæmpede med om placeringerne i top 10. Med skiftet til de officielle farver, er forventningerne til ham nok ikke dalet. Vi må hvordan han håndterer dem.

99 Max Anstie - Anstie blev hevet ind hos Standing Contruct KTM, der igen skruer op for ambitionerne. Som altid, så har Max vist enorm fart i optaktsløbene, men om han i år kan overføre det til stabile præstationer i VM, finder vi ud af inden længe.

100 Tommy Searle - Tommy er stadig på Kawasaki, men er røget til det franske BOS GP. Der er ingen tvivl om, at Searle er en sympatisk gut, men skal man gå ham lidt på klingen, så har han aldrig leveret noget i MXGP-klassen. Skal i år være året?

128 Ivo Monticelli - Der var nok mange der løftede øjenbrynene, da Standing Construct meldte ud, at man gav italieneren en kontrakt. Og der var nok endnu flere løftede øjenbryn, da han satte stort set hele feltet til vægs på Hawkstone Park. Har KTM gjort et scoop her? Det finder vi snart ud af.

146 Francisco Urrutia

171 Juan Pablo Luzzardi

175 Victor Garrido

179 Joaquin Poli

189 Brian Bogers - Det ser endelig ud til, at vi får Bogers at se i aktion. Han sad ude stort set hele sidste år med en fodskade, som han pådrog sig året før, men nu skulle han være klar. Vi så ham i Spanien i sidste uge, og der virkede han fokuseret, selvom han sidder på 450'eren, som han gjorde det på sin 250'er.

220 Jetro Salazar

222 Antonio Cairoli - I Herlings' fravær, må #222 være storfavorit, om ikke andet, så i hvert fald som vinder i Argentina. Cairoli har været bomstærk i optakten, og sidste år var han i en klasse for sig i forhold til resten af feltet, selvom han ikke kunne gøre meget ved The Bullet. Skal det være gang nummer 10?

230 Hector Assuncao

243 Tim Gajser - TiGa var ved at være i gear til de sidste afdelinger sidste år, og hvis han har den rigtige dag, så kunne han godt være manden, der tager tronen fra KTM. Der skal dog noget ekstraordinært til, og det skal nok også være på en hårdbane et sted. Kommer til Argentina med en sejr fra Italien i bagagen.

259 Glenn Coldenhoff - The Hoff har kun været tilbage på cyklen et par uger, efter at han brækkede ryggen under træning. Så vi skal nok ikke forvente at han sætter verden i brand, men efter den demonstration han gav til Motocross of Nations sidste år, skal man aldrig sig aldrig. Og han begyndte at komfortabel ud, da vi så ham i Spanien.

461 Romain Febvre - Verdensmesteren fra 2015 har været godt kørende i optakten. Han fik en sejr i Lacapelle Marival, og været der hvor det skete i det italienske mesterskab. Han mangler dog fortsat noget fart i forhold til eksempelvis Cairoli, og skal han finde det, så skal han finde den selvtillid som han havde i 2015.

777 Evgeny Bobryshev - Bobby er stadig hos BOS GP, nu er hans Suzuki bare skiftet ud med en Kawasaki. Han har plejet en skavank i opstarten, der har påvirket ham, så det er tvivlsomt hvad form han kommer til Argentina i.

789 Marcos Antezana

833 Lautaro Toro

901 Joaquin Fernandez

911 Jordi Tixier - Det franske problembarn har fundet sig til rette hos VHR KTM, hvor resultaterne har været nogenlunde indtil videre. Tixier leder stadig efter noget af det, der i sin tid gjorde ham til verdensmester i MX2-klassen.

925 Jeremias Fernandez

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page