top of page

TKO skriver historie i England


Somme tider er det godt at være dansker. Og søndag d. 24/3 endte som en levendegørelse af noget, som nok har været enhver dansk motocross-fans største personlige drøm, i de sidste mange årtier. En dansker i toppen af tabellen i VM? En drøm ...? En utopi ...? Nej, kære venner, for Thomas Kjer Olsen formåede med stil, at gøre os alle endnu mere stolte, end vi allerede var. TKO knuste nemlig al modstand på Matterley Basin i dag, hvor han virkelig satte nogle ting på plads, og med to heatsejre tog den lange dansker ikke blot sin tredje GP-sejr i karrieren - han sikrede sig også den første røde nummerplade nogensinde givet til en dansker i VM, som tegn på at han nu er i spidsen af serien. Her på MX-Index, bliver disse ord skrevet med næsen, da vores fingre er for ømme af at klappe.

Thomas Kjer Olsen: "Det var fantastisk at hive to heatsejre hjem her i England. Min weekend gik virkelig godt. Jeg vandt kvalifikationsheatet, og jeg fortsatte ved at vinde begge heat også. Jeg kunne ikke have ønsket det meget bedre. Det er længe siden jeg har vundet et GP samlet, og jeg er glad for at det lykkedes, på den her cool bane. Matterley Basin har altid været en af mine yndlingsbaner, og i denne her weekend, gjorde jeg hvad jeg kunne, for at samle så mange point som muligt. Jeg følte mig godt tilpas hele weekenden, og mit bedste heat, endte med at være det sidste, hvor banen var sværest. Jeg har fuld tillid til min cykel og til alle medlemmer af mit team. Det var godt at betale dem tilbage med en sejr. Det lykkedes mig også at tage føringen i den samlede stilling for første gang. Nu er målet at holde fast i den, og presse på i de kommende afdelinger."

Med sig på podiet havde Thomas Henry Jacobi og unge Tom Vialle, der virkelig imponerede i det engelske. Mikkel Haarup havde desværre en ærgerlig afdeling, der sluttede med en DNF og en DNS i sidste heat.

I MXGP-klassen lignede det Tim Gajsers dag, men et voldsomt styrt fra førstepladsen i første heat, satte skår i glæden. TiGa formåede dog at køre igennem på tredjepladsen, men da første heat blev vundet af Antonio Cairoli, så var en sejr i sidste heat ikke nok for Gajser. Cairoli tog GP-sejren, for næsen af Tim Gajser, med Gautier Paulin på tredjepladsen.

Resultat, England:

MX2:

1. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

2. Henry Jacobi - Kawasaki

3. Tom Vialle - KTM

4. Calvin Vlaanderen - Honda

5. Ben Watson - Yamaha

6. Davy Pootjes - Husqvarna

7. Michele Cervellin - Yamaha

8. Dylan Walsh - Husqvarna

9. Jago Geerts - Yamaha

10. Jed Beaton - Husqvarna

MXGP:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Gautier Paulin - Yamaha

4. Clement Desalle - Kawasaki

5. Jeremy van Horebeek - Honda

6. Arminas Jasikonis - Husqvarna

7. Jeremy Seewer - Yamaha

8. Glenn Coldenhoff - KTM

9. Max Anstie - KTM

10. Shaun Simpson - KTM

I EM-klasserne var der også lidt danske point. Glen Meier fulgte sit første heat op med en placering som nummer 16 i EMX250-klassens andet heat. Det gav en samlet placering som nummer 16. Nikolaj Skovgaard lå længe og kæmpede om placeringer lige uden for top 10, i EMX2-t-klassens andet heat, men en fejl, sendte ham desværre ud af pointene til slut. Han fik dog 3 med sig fra England.

Foto: Paul Weyten

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page