top of page

Gode danske præstationer i Lommel


Anden afdeling af EM for 65cc og 85cc, var i den netop forgangne weekend rykket til legendariske Lommel i Belgien, hvor der ventede de danske drenge en udfordring af de enorme, i de berygtede sandmasser. Men det var en dansk delegation, der gik til opgaven med krum hals, og selvom hjulene er små, så kan man godt ride på sandbølgerne.

I hvert fald havde de danske drenge i 85cc virkelig god fart på. Andreas Krogh Jensen var virkelig godt kørende hele weekenden, og danskeren kunne da også snuppe en velfortjent andenplads på dagen, da de to tællende heat blev kørt søndag. Han missede første afdeling i Slovakiet, men med to andenpladser i Lommel, er han nu inde i top 10 samlet.

Andreas Krogh Jensen: "Jeg var inden weekenden spændt på mit niveau, da jeg ikke deltog i den første afdeling af EM-kvalifikationen. Men det gik over al forventning. Jeg fik hurtigt et godt flow og farten var der også. Om lørdagen vandt jeg kvalheatet i min gruppe, så det var en god start. I første heat søndag tog jeg starten, Ivano [Van Erp] kom dog hurtigt forbi. Jeg forsøgte at hænge på ham, og kom i mål som nummer 2. I andet heat tog jeg også starten, men igen kom Ivano hurtigt forbi. Her koncentrerede jeg mig om at holde min andenplads, da jeg kunne se, at Ivano var meget hurtig. Banen var fed og passede godt til mig. Det var generelt en god weekend, fordi så mange danskere deltog, så der var mange at snakke med i løbet af dagene. Jeg er meget tilfreds med min præstation og resultatet i weekenden."

Lucas Bruhn er også en af dem der altid knokler benhårdt på, og efter en nogenlunde start på serien i Slovakiet, så bar sjællænderens arbejde i Lommel virkelig frugt, da han snuppede den samlede tredjeplads på dagen - endda med et startstyrt i andet heat. Desuden skød han opad i tabellen, og ligger nu på en samlet fjerdeplads - med en god chance for at køre sig til finalen i Tjekkiet.

Lucas Bruhn: "Jeg var godt spændt op til Lommel, da jeg vidste at jeg havde farten til at være med helt i toppen. I kvalheatet fik jeg en fin start, havde nogle gode kampe med de andre, og endte som 2'er i min gruppe. Til warm-up søndag, kom jeg godt igang og satte hurtigste tid, hvilket var fedt. I første heat kommer jeg godt fra start, som en 7-8 stykker i første sving, og får hurtigt kørt mig op til tredjepladsen, hvor jeg bliver resten af heatet. Det var jeg totalt tilfreds med. I andet heat kommer jeg ikke så godt ud over starten, og så er der et kæmpe startstyrt, hvor jeg rammer crossere og andre drenge, hvorefter min fod sidder fast mellem bagdæk og bagdæmper. Så jeg bliver nød til at stoppe og få den ud, men kommer hurtigt i gang igen og er 20'er efter første omgang. Jeg finder et rigtig fint flow og får overhalet en masse, kommer op og overhaler 3'eren og 4'eren rimelig hurtigt, med 5 minutter tilbage af heatet og så ligger jeg der til mål. Tak til venner, familie og sponsorer for en fed weekend!"

Der var flere danskere der viste rigtig god fart, men desværre også uheld til et par stykker, der røg med i det store startstyrt i andet heat.

I 65-klassen var der endnu mere at arbejde med, for dem med de endnu mindre hjul, men fem danskere var på pletten, for at kæmpe alligevel, og de gjorde det alle sammen så flot. Martin Lysdal og Frederik Stampe fik lidt point med hjem, imens Gustav Thomsen og Lukas Vissing debuterede i EM, på verdens måske hårdeste bane.

MX-Index' personlige smølf, Mads Bengtson, var også på pletten, for at vise flaget - og for at vise at nogen på redaktionen faktisk har bare noget kondi - og han havde følgende kommentar til løjerne:

"Hvorfor jævnede de den ikke noget mere? Ved de godt at vi bare er børn? Det havde været smartere hvis de havde lagt det et andet sted. På hårdbane, måske? Selvom det var smart at der kørte en isbil rundt. Tror du, at nogen synes det er sjovt at køre i sand?"

Næste afdeling af EMX65/85 er i Slagelse den 11/12 maj, så der opfordrer vi alle - mænd og mus - til at komme og heppe på de danske purke. Kryds i kalenderen, allerede nu.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page