top of page

- Vi kan ikke lade være


Motocross kan være vanedannende, det kan der ikke herske nogen tvivl om. Men hvad er det der gør, at de fleste altid drages tilbage til sporten, selvom de har været ude i noget tid, eller selvom de har været igennem noget skelsættende? Det satte Motorbladet ud for at finde ud af, ved at tage fat i et par kørere, der – af den ene eller den anden grund – har været lidt væk fra sporten på det seneste.

Stefan Kjer Olsen har været et af de største navne herhjemme i næsten et årti. Stefan har taget EM-medaljer, han har kørt VM, og han har vundet et hav af danske mesterskaber. Sidste år valgte han dog at trække sig, og forlade sporten – i hvert fald på løbsplan – men det endte som en kortvarig exit. I hvert fald var Stefan tilbage til sæson 2019 i år, og vi spurgte ham derfor om, hvad det var ved motocross der tak ham tilbage i cirkusset.

Stefan Kjer Olsen: ”Altså, jeg trænede jo stadig, selvom jeg var stoppet med at køre løb, men jeg manglede løbene. Jeg manglede at holde bag bommen, og føle at der var noget på spil. Hele konkurrencedelen af det savnede jeg, og så ville jeg da gerne lige se, om jeg stadig kunne. Faktisk var det tanken, at jeg bare ville køre en eller to afdelinger af DM, men jeg følte at det var svært, at gå helhjertet ind i det, hvis jeg vidste at jeg ikke havde lavet den rigtige forberedelse, eller ikke var med næste gang. Det var i hvert fald svært for mig. Så nu er jeg meldt til de fire første afdelinger af ADAC MX Masters, ligesom jeg er tilbage i DM. Og jeg er glad for at være tilbage. Selvfølgelig er det surt, når man skal gøre klar, vaske crosser, og samtidig passe et arbejde, men når man så først kommer ud og køre, så er det, det hele værd.”

Mathias Gryning har været med i toppen af dansk motocross i mange år, hvor han har arbejdet sig op igennem rækkerne. Han var vundet DM, kørt på de største scener, og arbejdet hårdt både på og udenfor banen. Under sidste afdeling af DM sidste år, styrtede Mathias og brækkede ryggen, og det fik ham til at tage et alvorligt kig på sin karriere og alt det han har lagt i sin sport. Men alligevel var han tilbage på startbommen, da DM gik i gang i april. Vi fik ham til at forklare, hvorfor han kæmpede sig tilbage.

Mathias Gryning: ”Det der fik mig tilbage, da jeg lå der med brækket ryg, var helt klart at jeg stadig gerne ville opnå de mål, som jeg havde sat mig for i min karriere. Den følelse man får, når man opnår noget man har stræbt imod længe, den er slet ikke til at beskrive. Og så fik skaden mig også at huske på, hvorfor jeg i sin tid startede med at køre motocross. Fordi jeg synes det er sjovt. Der findes ikke noget bedre end at være på banen med drengene. Motocross er fedt, fordi man kommer ud, og får en masse oplevelser med venner og familie, og sporten giver et adrenalinsus, man har svært ved at opnå andre steder. Den trækker bare en tilbage igen.”

- Oprindeligt bragt i det nyeste nummer af Motorbladet.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page