Et par gode uger for Bastian


Bastian Bøgh Damm har på det seneste vist, at han stadig skal regnes iblandt de største talenter i vores del af verden - senest til EM i Teutchenthal og den efterfølgende afdeling af ADAC MX Masters i Mölln, hvor det begge steder blev til flotte dueller oppe i top 10 - og imponerende fart. Vi har fået en status fra Bastian, ovenpå de to løb, ligesom han også løfter sløret for, hvad der skal ske de næste par uger.

Bastian Bøgh: "Siden sidst har jeg kørt EM i Teutschenthal og ADAC i Mölln. Banen i Teutschenthal er ret fed, men også pænt udfordrende fordi den bliver så kantet. Om lørdagen i tidskval, sætter jeg femtebedste tid i min gruppe, hvilket gør at jeg kan komme til bommen som 9'er. I 1. heat får jeg en fin start, som 6-7 stykker, men ryger så uheldigt ned i andet sving. Jeg kommer dog hurtigt op, men finder ikke lige rytmen, så rammer skævt på en kant og ryger ned i 30'erne. Jeg arbejder mig heldigvis op igennem feltet og slutter som 12'er. Søndag formiddag stod den på 2. heat, og her kommer jeg fra start som omkring nummer 10 og finder en god rytme, får overhalet et par stykker, og ender som 7'er. Så samlet 10'er på dagen.

ADAC ugen efter i Mölln, i 30 graders varme, blev næste udfordring. Til træningen føler jeg mig rigtig godt tilpas på banen. Den er rigtig fed i underlaget og med fede sving og hop. I tidskvalen i min gruppe sætter jeg hurtigste tid og får pole position. I 1. heat får jeg en god start som 4'er, og kommer hurtigt op som 2'er, på 4. omgang får jeg overhalet og ligger 1'er, indtil jeg desværre laver en fejl på ottende omgang, rammer ned på hovedet og skulder, men kommer hurtigt op og formår at fastholde andenpladsen til mål. Tapet op og med lettere hold i nakken, bliver jeg klar til 2. heat. Jeg kommer fra start som 4'er og slutter som nummer 4 - og bliver samlet 3'er på dagen. Jeg følte mig super godt kørende, så det var lidt ærgerligt med styrtet, men jeg er rigtig godt tilfreds og ligger nu samlet nr. 2 i ADAC.

Efter 4 weekender med løb, er jeg lige nu hjemme en uges tid, for at se lidt til venner og familie, inden jeg igen tager ned til WZ Racing teamet, for at gøre klar til ADAC i Tensfeld den 20-21. juli. Tak for opbakningen, og jeg håber at se nogle danske hoveder i Tensfeld eller i Lommel til EM den 3-4. august!"

Foto: Steve Bauerschmidt

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.