top of page

Junior VM tur/retur


Scenen til årets VM for juniorer, kunne næsten ikke have været smukkere. Svøbt imellem bjergene, lige et stenkast nord for Lago di Garda i Norditalien, ligger Arco di Trento. Komplet med bjerge på siden, hårdt underlag, og en lang historie ud i disciplinen motocross. Og det var da også netop her, at Team Danmark skulle tage kampen op med verdens bedste under 18, i den netop forgangne weekend. Det var derfor en flok glade og spændte drenge, som landstræner Emil Larsen, havde sat stævne i det feterede ferieland, og selvom der var både garvede og debutanter imellem, så var der god stemning i lejren - store som små - hele weekenden igennem.

I 125-klassen var tingene lagt på skuldrene af Rasmus Pedersen og Magnus Smith, der i den her sammenhæng, var de garvede veteraner på holdet. Og de viste da også vejen frem. I hvert fald formåede begge danskere at køre sig direkte i finalen - skønt at begge drenge ikke var helt tilfredse efter lørdagens kvalifikation. I søndagens heat var der fremgang at spore, og begge gutter gjorde det rigtig flot - selvom næsen var sat op efter noget mere bag brillerne. Rasmus sluttede årets VM som nummer 21, imens Magnus sluttede som nummer 31 - hvilket de godt kan være stolte af, i det ekstremt potente felt. Hjemmepublikummet fik desuden noget at klappe af, da Mattia Guadagnini formåede at tage sejren, imens franske Tom Guyon tog andenpladsen. De to ligger også nummer 1 og 2 i kampen om EMX125, så det var 2-smoker-ræs i verdensklasse, det blev disket op med imellem de italienske bjerge. Schweiziske Mike Gwerder ligger nummer 3 i EMX125, og det var også den position han tog i VM, imens Simon Langenfelder og Joel Rizzi sluttede top 5 af.

Resultat, 125cc:

1. Mattia Guadagnini - Italien

2. Tom Guyon - Frankrig

3. Mike Gwerder - Schweiz

4. Simon Langenfelder - Tyskland

5. Joel Rizzi - GB

6. Camden McLellan - Sydafrika

7. Eddie Jay Wade - GB

8. Samuel Nilsson - Spanien

9. Max Pålsson - Sverige

10. Florian Miot - Yamaha

I 85cc var der tre danskere til start, og igen var det i et felt af stærke kørere fra hele verden, at de tre mand høj skulle forsøge at finde sig selv. Og det var med gode takter Lucas Bruhn, Nicolaj Skovbjerg og Magnus Gregersen, formåede at kvalificere sig til søndagens finaler. Finaler hvor heldet dog ikke var på de danske drenges side. Lucas Bruhn kørte dog et blændende flot VM, og han sluttede som nummer 11 i verden til slut. Både Nicolaj og Magnus røg ind i problemer hen ad vejen, men skønt der var potentiale til meget mere, så blev de ved til den bitre ende - og det fortjener altid respekt. Der var også hjemmebanesejr i 85, da Valerio Lata sørgede for et italiensk jubelbrøl i Trentino. Andenpladsen blev skudt til Letland, med Edwards Bidzans, imens Matteo Bussi gjorde sidste trin på podiet italiensk også. Quentin Prugnieres og Karlis Reisulis lukkede og slukkede i top 5.

Resultat, 85cc:

1. Valerio Lata - Italien

2. Edwards Bidzans - Letland

3. Matteo Bussi - Italien

4. Quentin Prugnieres - Frankrig

5. Karlis Reisulis - Letland

6. Maxime Grau - Frankrig

7. Nich Romano - USA

8. Edgar Canet - Spanien

9. Charlie Heyman - GB

10. David Guillemot - Frankrig

I 65cc havde Danmark fire små fyre med, og de var med på den store scene for første gang, alle fire. Og det er noget der sætter sine spor, selvom man selvfølgelig er alt for sej til at indrømme den slags. Der var både nerver, spænding og så mange sommerfugle i maven, at de næsten kunne flyve afsted med den danske delegation. Det skete dog heldigvis ikke, og de danske drenge gav alt hvad de havde under den italienske sol. Til slut missede Frederik Stampe, Jacob Bloch, Gustav Thomsen og Mads Bengtson dog finalerne, men der blev tanket både en på opleveren, og masser af erfaring til fremtiden. Sejren i 65 gik til tjekkiske Vita Marek, der snuppede den for næsen af australske Ky Woods, og så feltets eneste dame, Lotte van Drunen. Resten af top 5 bestod af Kayden Minear og Edoardo Martinelli.

Resultat, 65cc:

1. Vita Marek - Tjekkiet

2. Ky Woods - Australien

3. Lotten van Drunen - Holland

4. Kayden Minear - Australien

5. Edoardo Martinelli - Italien

6. Gyan Doensen - Holland

7. Salvador Perez - Spanien

8. Ashton Boughen - GB

9. Semen Rybakov - Rusland

10. Paolo Martorano - Italien

MX-Index' hussmølf, Mads Bengtson, var også med hvor det skete, for at kunne give sit indtryk af oplevelsen til vores læsere, og han beskrev Junior VM således: "Det var varmt. Og rillet. Ved de godt at vores hjul ikke er så store? Ellers var det ret sjovt. Hvorfor var der ikke en engelsk kommentator også, egentlig? Det er lidt mærkeligt. De forstår heller ikke hvad slush ice er i Italien. Og at fællesbade ikke er fedt. De kørte ret stærkt de andre, men det var sjovt at prøve. Bane var ret sjov, og lidt svær, men det skal den vel næsten være. Så du min start? Var den god? De er virkelig gode til at lave pizza dernede. Dem skulle vi have haft flere af. Næste år er i Grækenland sagde de, hvordan er den bane? Hvordan kommer man overhovedet til Grækenland? Nå, men det har været sjovt i hvert fald."

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page