top of page

Yamahas Masterclass rullede over Bellpuig


Yamaha sætter massivt ind for at hjælpe sine kørere - store som små - i disse dage, og et af de tiltag de har søsat, er den såkaldte Masterclass. Et par intense dage for Yamaha-kørere fra hele kontinentet, som er udvalgt på baggrund af bLU cRU cuppen der kørte sammen med Motocross of Nations i Assen. Her blev fem kørere udvalgt i både 65cc, 85cc og 125cc, til en samling i spanske Bellpuig, med flere af Yamahas GP-stjerner som trænere. Senere findes de endelige vindere af løjerne, der så modtager ekstra støtte fra Yamaha i den kommende sæson. Selve arrangementet er kulminationen på de mange bLU cRU træningslejre og det sammenholdsarbejde, som Yamaha har fået bygget op om sine kørere.

Og MX-Index' lille ven fra Race4hearts, Frederik Stampe, var med i det spanske, da han sluttede på podiet i Assen, og han havde heldigvis mod på at sende os en beretning fra dagene i Bellpuig.

Frederik Stampe: "Der har været over 250 kørere i 65cc-klassen tilmeldt bLU cRU programmet, så jeg synes det var vildt at være blandt de 5 bedste, og derudover var jeg super stolt over at kunne repræsentere Danmark! Jeg havde glædet mig rigtig meget og trænet hårdt på at blive klar til at komme afsted, men desværre brækkede jeg en knogle i min fod for et par dage siden, så jeg gik med krykker helt op til vi tog afsted. Derfor var jeg også noget nevøs den første dag vi kørte, fordi det var en hårdbane, og jeg vidste ikke om min fod helt kunne holde. Men som tiden gik blev det bedre, og onsdag kunne jeg køre næsten som jeg plejer. Vi kørte på den rigtig fede bane i Bellpuig, og blev trænet af Jeremy Seewer, Gautier Paulin og legenden Jacky Vimond. Det var vildt sjovt og godt at blive trænet af nogle af de bedste kørere i verden, og de var alle sammen rigtig gode. Derudover brugte folkene bag Yamaha meget tid på at tale med både mig og min far, og der sad nogle og så på mens vi kørte og noterede ting og sager på en blok. Så jeg føler at de har kigget rigtig godt på mig og de andre kørere. Det var vildt sjovt at være med, især fordi jeg hang ud med de andre fra Skandinavien, Freddie Bartlett, Olle Mårtenson og Adrian Bølviken. Jeg vil gerne sige tak til Yamaha, Team Specialmontering, EasyMX og mine sponsorer! Det har været en helt fantastisk sæson. Nu ser jeg frem mod 2020, hvor jeg er super stolt af at være blevet en del af Randers Elite Junior under Randers Motor Sport, og vi er ved at planlægge forberedelserne!"

Næste år kører bLU cRU-programmet videre, med træning og muligheder, hvis du er en af dem der har købt - eller pønser på - at købe en blå cykel!

Foto: Yamaha Racing

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page