top of page

"Hvorfor er SX fedt?"


Vintertid er supercross-tid! Sådan har det alle dage været. Uindviede forbinder måske vinter med noget andet, men de tager fejl. Så nemt er det. Men hvorfor er supercross egentlig så fedt? For Motorbladet spurgte vi et par af dem der holder af at køre indendørs når vinteren svøber sig om kongeriget, og I skal næsten lige have lov at læse hvad de svarede.

Frederik Goul Jensen: ”Det der gør supercross fedt, er for mig at der er meget teknik i det. Man kan ikke bare mose på. Man skal få sektionerne til at spille og holde flow på cyklen, og så er der ikke noget federe end opkørsler som en væg! Forskellen på supercross og udendørs motocross, er at det er mere teknisk indenfor. Man skal være på 110% ellers går der galt. Man bliver straffet for den mindste fejl man laver. Jeg tro helt sikkert på at der kommer mere supercross i Europa i fremtiden. Der er flere og flere der begynder at køre det. Der mangler helt sikkert SX-løb i Europa. Jeg er sikker på der kommer mere!”

Mathias Tang: ”Supercross er fedt, fordi det er mere intenst. Der er en sindssyg fed stemning, som jeg ikke har mærket andre steder, og så kan man ikke klage over at køre indendørs om vinteren. Supercross er meget anderledes. Banerne er mindre og meget mere tekniske, og de kræver et helt andet setup af maskinen. Det kræver også at man kører mere med hjernen, da konsekvenserne for at lave fejl er meget højere. Jeg tror supercross vokser med årene. Der kommer flere og flere løb, og folk kæmper for at få startpladser, så jeg tror helt sikkert vi kommer til at se mere til det i fremtiden.”

Kenneth Kaalund: ”Stemningen i forhold til publikum og imellem kørerne, er langt anderledes i Supercross-verdenen. Det er super fedt, at være en del af som kører. Forholdet mellem kørerne er supergodt og sjovt, ligesom det er udendørs, men så snart vi er på banen, så køres der meget mere aggressivt! Derudover er heatene langt kortere indendørs end udendørs, hvorfor man ikke kan vente med at lave overhalinger. Jeg tror, og håber, at supercross i Europa kun oplever en positiv udvikling. De ældre europæiske SX-turneringer udvikler sig kun positivt og medbringer løbende flere og flere nationaliteter i feltet, hvilket er det som publikum vil se. Yderligere tiltrækker de europæiske SX-turneringer flere og flere SX-stjerner fra den største SX-verden, USA. Dette tror jeg frister flere herhjemme i Europa til at afprøve og deltage i Supercross-turneringer. Ps. til alle som overvejer at prøve Supercross i fremtiden - KOM AFSTED! Men lad vær med at forvente, eller at satse det hele til første løb.”

Kim Sørensen: ”Supercross meget mere show præget, og oftest er publikum vilde med det. Det er tættere på, og meget mere ”nærværende,” formentlig grundet de korte, intense heat. Motorcyklen er som udgangspunkt den samme, dog ændres der en hel del på affjedringen samt motoropsætningen. Banerne er meget mere kompakte og snævre. Nogle steder endnu mere end andre. Derudover er der selvfølgelig wupti-sektionen. Frygtet af mange! Og har man været til for eksempel Herning Supercross og set wuptierne fra tribunen, så gør dig selv den tjeneste, at hvis du kan og har mulighed for det, så prøv at komme ind på banen, og se hvor store de egentlig er! Jeg håber og tror på, at supercross udvikler sig positivt i Europa. Dog er det som dansker ekstremt svært. Vi kører mod gutter, som har mulighed for at træne på supercross-baner, nærmest i deres egen baghave. Pengene i supercross, bliver også større og større, og det ser jeg som en positiv udvikling, så hvorfor ikke få bygget et par gode baner i Danmark, af de rigtige mennesker, så de unge danskere, der vil dygtiggøre sig indenfor for netop den disciplin, har bedre mulighed for det? Det er sådan for eksempel franskmændene gør og har gjort det.”

Du kan selvfølgelig også godt lide supercross, så vi ses vel i Herning til januar? Der er snart kun en lille måned til!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page