top of page

AMA SX Optakt - 250


Kan I mærke det? Der er snart kun 24 timer til at årets amerikanske mesterskab i supercross sparkes i gang med et brag, traditionen tro, på Angel Stadium i Anaheim! Mathias Jørgensen skal i aktion, og vi skal se hvem der tager det første stik hjem. Derfor har vi lige knyttet et par ord et par steder på startlisten, som det sig hør og bør. Vi starter i den lille klasse, og den er som altid et virvar, da flere forskellige store teams har meldt alle deres kørere til i Anaheim, selvom kun halvdelen skal køre den vestlige serie. Hvem der kører hvor, må vi vente lidt endnu med at se. Det er dog altid interessant, for netop det, at kørerne bliver delt i to, gør at der kan være overraskelser i 250-klasserne! (Danske overraskelser, måske?)

1W Ferrandis, Dylan

Franskmanden og hans Yamaha snuppede mesterskabet i vest sidste år, og siden har han set stærk ud. Han er på samme team, og må betragtes som en titelkandidat, uanset hvilken kyst han stiller til start på.

6 Martin, Jeremy

Efter næsten et helt år ude, er J-Mart tilbage. Jeremy Martin har før vundet mesterskaber, og han så fornuftig ud, i de supercross han har kørt i Europa over vinteren. Men vi ved ikke helt hvad vi får. Han har dog stadig ry for at være bedre ude end inde.

12 McElrath, Shane

Shane McElrath er røget en tur i blåt. Nærmere bestemt er han skiftet til Star Racing Yamaha, der nok håber at kunne gøre ham mere konstant, for på den rigtige dag, så kan han godt vinde.

13 Nichols, Colt

Endnu en blå kører, der har et godt bundniveau. Nichols er stadig at finde på Yamahaen, og er nok også en af dem der skal skæves til, hvor end han så ender med at køre.

26 Martin, Alex Clermont, FL

A-Mart hang og svævede lidt sammen med JGR, men kontrakten med Suzuki kunne der ikke røres ved, og nu er han så klar til endnu en tørn i gult. Han kan være med i front, men han er stadig bedre ude end inde.

28 Mosiman, Michael

Måske en af de glædelige overraskelser? Det var han i hvert fald flere gange i 2019. Han er stadig hos Rockstar Energy Husqvarna, så vi må se hvad vi får!

29 Mcadoo, Cameron

Et af de helt store skifter i den lille klasse, involverede McAdoos skifte til Pro Circuit Kawasaki. Han leverede godt under fill-ins sidste sæson, så måske en grøn cykel er det der skal til?

30 Hartranft, Brandon

Hartranft har sneget sig ind hos TLD KTM, der må se det som et stort nederlag at både Jordon Smith og Shane McElrath har forladt dem. Hartranft har hængt omkring top 10, men måske et factory-sæde kan skubbe ham det sidste stykke?

32 Cooper, Justin

Cooper er også et stærkt kort for Star Racing, der dog helt sikkert forventer mere af ham indendørs i år.

36 Marchbanks, Garrett

Marchbanks går ind i sit sidste år hos Pro Circuit, men der er forlydender om, at han skal markere sig noget mere i år, end han gjorde sidste år.

40 Oldenburg, Mitchell

Oldenburg har været godt kørende i Australien, og måske han kan tage noget af det med til årets serie? Han rykker dog længere og længere væk fra fabrikssæderne.

45 Hayes, Jacob

Jake Hayes har gjort det godt i Arenacross, hvor han har kæmpet om titler, og han har da også været oppe og kigge i den sjove ende i supercross. Ser vi mere af det i år?

52 Forkner, Austin

Forkner smed selv sit mesterskab væk sidste år, så han må være mere tørstig end de fleste. Der er ingen tvivl om, at han var i en klasse for sig selv i 2019, men om han kan tage den tendens med ind i 2020, bliver overordentligt spændende at se.

54 Smith, Jordon

Smith har også forladt TLD KTM, og er nu hos Pro Circuit. Han har før været i spil til et mesterskab, og hvis nogen kan hive det sidste stabilitet ud af ham, så må det være Mitch Payton.

55 Castelo, Martin

57 Drake, Derek

Der har været mandefald hos TLD KTM, men Drake er en af dem der stadig er der. Han har ikke været iøjnefaldende indtil videre, men måske 2020 skal være hans år.

60 Falk, Mitchell

62 Craig, Christian

Craig hang og svævede, med en mulig udelukkelse på grund af doping over hovedet, men han blev frifundet og kan nu frit køre med. Så han er klar og erfaringen har han i hvert fald med sig.

72 Wageman, Robbie

75 Schock, Coty

83 Lawrence, Jett

Om ikke andet, så har Jett formået at tage internettet med storm. Han er hurtig og han har et vindende væsen. Er det nok? Det finder vi ud af, når han debuterer professionelt i morgen aften.

88 Karnow, Logan

90 Auberson, Killian

95 Brown, Carson

97 Howell, Chris

101 Clout, Luke

Clout har været godt kørende i Australien, og har nu taget chancen i USA. Måske vi skal have et halvt øje på ham?

106 Wilson, Jay

108 Tanti, Aaron

118 Harmon, Cheyenne

120 Bannister, Todd

154 Felong, Chase

170 Leib, Michael

181 Lyonsmith, Wyatt

200 DeMartile, Dare

216 Harriman, Devin

221 Jørgensen, Mathias

Vi tog os lige den uforskammede frihed, at tilføje danske Mathias Jørgensen på listen. Han skal køre i Anaheim, og vi er mere end spændte på hvordan det går! Der er ingen tvivl om, at MJ har haft en bedre optakt end sidste år. Både fordi han ikke har været skadet, men også fordi der har været mere styr på omgivelserne. Han er nu at finde på Kawasaki, og det har han ikke lagt skjul på, passer ham noget bedre. Vi glæder os til at se hvad han kommer med!

227 Kelley, Derek

244 Henderson, Mike

246 Blackburn, Chance

259 Hayes, Corbin

260 Woodcock, Dylan

277 Caro, Kordel

284 Camporese, Lorenzo

311 Gifford, Mitchell

316 Newby, Dawson

395 Van Eeden, Charl

427 VonLossberg, Deegan

474 Hallafors, Niclas

522 Zitterkopf, Cole

538 Emory IV, Addison

621 Wageman, Rj

702 Hempen, Josiah

906 Galamba, Adrian

914 Stapleton, Geran

929 Koga, Taiki

952 Macler, Ludovic

974 Marty, Brian

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page