God dansk weekend i Mantova


Der var danskere i aktion i alle egne af Europa i går, da det italienske mesterskab blev afgjort i Mantova, ligesom at det internationale opstartsløb igen rullede over Hawkstone Park i England, imens regnen væltede ned.

I Italien var der dog noget bedre forhold, og her var en gæv flok danskere med til at afgøre tingene. Bastian Bøgh Damm bare fortsætter med at vise storform, og igen kunne han køre lige op med flere af GP-drengene. Bastian tog fjerdepladsen i MX2-klassen i Mantova, og det var også den position han nappede i den samlede stilling i samme klasse, imens han sluttede som nummer 15 i den samlede superklasse. Glen Meier havde desværre ikke heldet med sig i Mantova, så han missede superfinalen. Maxime Renaux snuppede titlen i MX2, imens Mattia Guadagnini og Andrea Adamo tog de sidste pladser på podiet.

I 125cc var der også dansk på menuen, da Rasmus Pedersen fortsatte de gode takter, og vandt andet heat. Det var nok til at sende ham på podiet, både på dagen og samlet. Magnus Smith sluttede dagen i Mantova som nummer 11, imens han blev nummer 14 i det samlede klassement. William Kleemann sluttede årets italienske mesterskab som nummer 21 samlet, og som nummer 22 i Mantova, imens Jayden Schmidt også klarede sig videre til heatene. Casper Mortensen klarede sig desværre ikke videre til heatene.

I MX1 var det igen Tim Gajser der sad på tingene, og han vandt MX1-heatet, med tilbagevendte Antonio Cairoli på andenpladsen. Det ser ud som om at Tony stadig har farten til at være med. I superfinalen måtte både TiGa og Cairoli dog vige pladsen for Mitch Evans, der snuppede sejren, og måske ligner et bud på en outsider til årets VM? I sidste ende var det dog Tim Gajser der løb med titlen i både MX1 og i superklassen, i begge tilfælde foran teamkammerat Mitch Evans. Arminas Jasikonis tog begge samlede tredjepladser.

Du kan finde alle resultater og samlede stillinger fra Italien her: https://www.mgmtiming.it/default.aspx?pagina=/2020/_Campionati_Internazionali_Motocross/2020-02-09%20Mantova

Foto: Offroad Pro Racing

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.