top of page

4 af 10 teams til VM i supercross afsløret!


Det kommende VM i supercross, vi har skrevet om et par gange, bliver afdækket bid for bid. I dag udsendte folkene bag nemlig en pressemeddelelse, der afslører fire af de ti teams, der kommer til at kæmpe om de mange præmiepenge, man meldte ud om sidste gang der var lyd fra serien. Samtidig meddeler man også at serien kommer til at bestå af op til fire afdelinger i år, som en slags test, inden man planlægger at køre 12 afdelinger i 2023, på lokationer fordelt over hele verden.


Hvert team får 2 kørere i 250-klassen og to kørere i 450-klassen.


De fire første teams der er blevet præsenteret er halvt fra USA og halvt fra Frankrig, men pressemeddelelsen fortæller at man har modtaget mange interesserede teams fra hele verden, og at man har måttet skære 30 fra, for at få de ti man er endt med.


I pressemeddelelsen sættes der navn på teams og teamejere, men altså ikke på selve kørerne der skal køre.


Første team er amerikanske Motoconcepts Honda, der er en af de store spillere i den amerikanske supercross-serie, og måske et af de bedste privateer teams. Teamet har blandt andre talt Justin Brayton, Vince Friese og Mitchell Oldenburg i årets AMA SX.


Andet team er også amerikansk. Det er nemlig Pipes Motorsports Group, eller Hep Motorsports Suzuki, der talte Justin Bogle, Brandon Hartranft og Adam Enticknap i AMA SX.


Tredje team er Bud Racing Kawasaki fra Frankrig, der nu mest er kendt for at give unge kørere chancen i EMX-klasserne i Europa. Der har dog været mange store navne igennem Bud Racing, hvor Eddie Wade og Quentin Marc Prugnieres er de mest prominente navne på EM-scenen lige. Man rådede også over Coenen-brødrene sidste år.


Fjerde team er også fransk, nemlig GSM Yamaha, der tæller Thomas Ramette og Anthony Bourdon, som nogle måske husker fra Herning Supercross, og så Maxime Desprey.


De resterende teams bliver meldt ud løbende i det næste stykke tid, sammen med de kørere der skal køre for dem hver især.


MX-Index siger: Vi er ikke vilde med den lukkede ikke-åben-kval-prægede tilgang, men serien kan måske blive en game changer på den internationale scene, HVIS den holder hvad den lover.


Foto: Brown Dog Wilson

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page