top of page

Absurd dag for Mikkel Haarup, mens den ene verdensmester blev kronet!


Der var nemlig gylden glæde, på en historisk dag i MXGP-klassen, mens dramaet i MX2-klassen nåede nye højder, da VM i dag ramte finske Hyvinkää for første gang i otte år.


MX2

Men vi starter med det der overskyggede alt det andet, i hvert fald for os danskere. Mikkel Haarup var nemlig igen super uheldig, efter faktisk at have vist fin kørsel. Han fik ikke en god start i første heat, men kørte suverænt den første halve omgang, og nåede op som 5'er. Her kom han også forbi for fjerdepladsen, og det så ud som om han skulle tage en fjerdeplads hjem i første heat, da han desværre blev kørt af en omgangskører. Det kostede fire placeringer, så danskeren sluttede som 8'er i stedet. I andet heat væltede han desværre i starten, og kørte sig fra sidstepladsen op til syvendepladsen, hvor han kolliderede med Jago Geerts, der også havde været styrtet. Det betød en 11. plads i andet heat, efter en absurd uheldig dag for Mikkel, hvor han havde fortjent så meget mere. Samtidig var dramaet dog komplet, efter at lige netop Jago Geerts ramte Mikkel Haarup og styrtede. For da Tom Vialle samtidig vandt heat, lever mesterskabsdramaet fortsat, med 15 point imellem de to, med to runder igen! Kay de Wolf tog andenpladsen på dagen, mens Geerts måtte nøjes med tredjepladsen.


Resultat, GP Finland:

1. Tom Vialle - KTM

2. Kay de Wolf - Husqvarna

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

5. Liam Everts - KTM

6. Kevin Horgmo - Kawasaki

7. Thibault Benistant - Yamaha

8. Simon Längenfelder - Gasgas

9. Mikkel Haarup - Kawasaki

10. Tom Guyon - KTM


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Tom Vialle

3. Simon Längenfelder


MXGP

Der var mange kampe i kampen i den store klasse, men det blev en historisk dag. Ikke mindst fordi Tim Gajser gjorde arbejdet færdigt med sit mesterskab - om end han kørte med nerverne uden på trøjen, og kun lige gjorde hvad der skulle til - og så kunne jublen ellers bryde ud hos Honda. Det er femte gang TiGa bliver verdensmester, og fjerde gang i MXGP-klassen. Lad os håbe han er lidt mere fri til at gå efter GP-sejren i næste weekend. Det var dog Factory Yamaha der løb med det meste af showet. For første gang nogensinde endte alle tre pladser på podiet nemlig med at være indtaget af kørere fra det samme team. For Glenn Coldenhoff vandt sit første GP i blåt, mens Jeremy Seewer og Maxime Renaux tog de sidste pladser på podiet.


Resultat, GP Finland:

1. Glenn Coldenhoff - Yamaha

2. Jeremy Seewer - Yamaha

3. Maxime Renaux - Yamaha

4. Brian Bogers - Husqvarna

5. Brent van Doninck - Yamaha

6. Tim Gajser - Honda

7. Romain Febvre - Kawasaki

8. Calvin Vlaanderen - Yamaha

9. Alberto Forato - Gasgas

10. Henry Jacobi - Honda


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jeremy Seewer

3. Glenn Coldenhoff


Der var dog også gang i EM-klasserne i Finland, hvor der blev fundet en mester i 125-klassen. Det endte med at være hollandske Cas Valk og hans Fantic, der sikrede sig mesterskabet, selvom det var Ivano van Erp der tog sejren på dagen.


I EMX250-klassen var der belgisk sejr til Lucas Coenen, mens Rick Elzinga stadig fører feltet an, inden den sidste afdeling.


Du kan finde alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page