top of page

AMA Supercross optakt - 250 Teams

Vi kan - og skal - ikke komme uden om det. Der er under to uger til at 2021-versionen af AMA Supercross går i luften, og i disse tider, er det nok noget de fleste af os har set frem imod med længsel. Derfor kigger vi her, lidt nærmere på hvem der kører hvor, når serien sparkes i gang i Houston d. 16/1!


Vi starter med 250-klassen:

Red Bull KTM

Maximus Vohland


Med TLDs skift til GasGas, så har der været store omstruktureringer omkring KTM, og deres fabriksindsats i USA. Derfor er der et gigantisk pres på Max Vohland, der ikke alene debuterer som fuldtidspro, men som også har hele KTMs fabriksindsats på sine unge skuldre. De videoer der er sluppet ud af ham på træningsbanen, viser dog en gut der kan sit håndværk med elegance.


Red Bull/THOR/KTM Canada

Jess Pettis


Den canadiske del af KTMs fabriksindsats, kommer dog også med en kører, i form af canadiske Jess Pettis – hvilket på en måde, sikrer to fabrikskørere for KTM i 2021. På en måde. Anyway, Jess Pettis træner med i Florida med Aldon Baker, ligesom de andre fra KTM/Husqvarna/GasGas, så på den måde er der ikke den store forskel.


Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

RJ Hampshire

Jalek Swoll

Stilez Robertson


Husqvarna holder sig til tre kørere i 2021. RJ Hampshire har virkelig leveret flot på den hvide cykel, imens Robertson stadig har flere år tilbage af sin kontrakt. Desuden har man også valgt at forlænge med Jalek Swoll.

Troy Lee Designs/Red Bull/GASGAS

Pierce Brown

Michael Mosiman


TLD er skiftet til GasGas, og derfor blev der også skiftet lidt ud her. Man beholder Pierce Brown, og så er Michael Mosiman blevet flyttet over fra Rockstar Energy Husqvarna, for at udgøre det tomandsteam, der skal tage kampen op i 2021.


Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki

Austin Forkner

Jordon Smith

Cameron McAdoo

Seth Hammaker

Jo Shimoda


Mitch Paytons 250-team er igen tilbage med en fornuftig besætning. Austin Forkner skal forsøge at blive siddende på sin Kawa længe nok til at vinde et mesterskab, imens han får fornuftigt med selskab. Jordon Smith er tilbage, og der er nok krydsede fingre for at han forbliver skadesfri, så han kan køre med om mesterskabet, som vi har set ham gøre før. Desuden valgte man også at forlænge med McAdoo. Seth Hammaker har længe været i Kawasakis amatørprogram, og får nu chancen som pro. Sidste mand blev japanske Jo Shimoda, der pludselig skulle bruge et nyt hjem, da Geico Honda lukkede ned. Det fandt han i grønt.

Monster Energy/Star/Yamaha Racing

Jeremy Martin

Justin Cooper

Colt Nichols

Christian Craig

Jarrett Frye

Nate Thrasher


Star Racing har været forbundet med stort set alle kørere i feltet, og med god grund. De endte nemlig med at have seks mand under dugen, alene i 250-klasserne. Jeremy Martin vender tilbage, til teamet og mærket hvor han før har høstet store triumfer. Samtidig vender både Justin Cooper og Colt Nichols tilbage. Man valgte også at hive Christian Craig ind, og håber nok på at hive lidt mere ud af ham, end han før har vist. Jarrett Frye og Nate Thrasher nappede de sidste to pladser, og det skal blive spændende at se, hvad de to bringer med sig.

Team Honda HRC

Hunter Lawrence

Jett Lawrence


Honda blev kastet ud i store ændringer, da Geico Honda lukkede dørene. Det har man valgt at løse, ved at flytte fabriksindsatsen i 250-klassen, ind under HRC-teltet. Her har man skrevet kontrakt med de to Lawrence-brødre, hvor der nok især er forventninger til lillebror Jett Lawrence, der lynhurtigt er blevet et af sportens højst profilerede navne. Der skulle desuden være tale om at begge kørere har fået flerårige kontrakter. Sidste gang Hondas 250-indsats var under fabriksteltet, var helt tilbage i 2008.


Phoenix Racing Honda

Kyle Peters

Josh Osby

Enzo Lopes

Mason Gonzales


Kyle Peters og Josh Osby kommer til at bruge den første del af sæsonen på at køre Arenacross, inden de vender fokus imod supercross. Enzo Lopes er kun tiltænkt at køre supercross. Mason Gonzales var også udset til en rolle, men han er skadet, indtil videre på ubestemt tid.


FXR/Chaparral/Honda

Coty Schock

Carson Mumford


Coty Schock er tilbage her, imens Mumford kommer til fra lukkede Geico Honda. Aftalen skulle efter sigende være en del af, at Honda gerne ville tage hånd om de kørere der havde kontrakter kørende med Geico, som Mumford havde.


Muc-Off Honda

Mitchell Oldenburg

Mitchell Harrison


Mitchell Oldenburg vender tilbage for teamet, imens Harrison kommer til, efter et 2020, der startede i VM MX2, og sluttede med et fill-in for Pro Circuit Kawasaki. De to kørere kommer til at køre en serie hver. Samtidig har man sagt farvel til australske Luke Clout, der ellers længe så ud som om han også skulle vende tilbage. Han er nu tilbage i Australien.


Manluk/Rock River Yamaha/Merge Racing

Alex Martin


#TrollTrain er tilbage i blåt, for teamet han tidligere har kørt for. Storebror Martin var et af ofrene da JGR Suzuki lukkede ned, men han er klar til en ny sæson, denne gang i blåt. Han bliver teamets primære fokus i 250-klassen.

CLUB MX

Garrett Marchbanks

Jace Owen

Joey Crown

Dominique Thury


Teamet, der primært fokuserer på østkysten, kommer med et stærkt line-up. Marchbanks kommer til, efter at der ikke var plads til ham hos Pro Circuit længere, imens Jace Owen igennem længere tid, har været et stabilt kort. Crown vender tilbage, ligesom i 2020, imens man også får tilgang af den tyske supercross-specialist, Nique Thury. Thury er en af dem der har måttet søge nye græsgange, nu hvor den europæiske supercross-sæson er lukket helt ned.


AJE Motorsports/GASGAS

Chris Blose

Mitchell Falk

Derek Kelley


AJE Motorsports skifter mærke, fra Husqvarna til GasGas, og kommer med rutinerede Blose, sammen med Falk og Kelley.


SGB/Maxxis/Babbitt’s Kawasaki

Jordan Jarvis


Jordan Jarvis bliver et kvindeligt islæt i 2021, og hun bliver på Kawasaki, som hun har været i 2020.


PRMX/Wossner/Kawasaki

Dakota Alix

Justin Thompson

Devin Simonson

Luke Neese

Ryan Surratt


Team Solitaire/Nuclear Blast/Yamaha

Robbie Wageman

Hardy Munoz


Man ville egentlig have stillet med australske Aaron Tanti i stedet for Hardy Munoz, men Tanti havde problemer med at komme ind i USA igen, og han besluttede derfor at blive i Australien og har underskrevet med et team der.


TiLube Honda by Buddy Brooks

Jordan Bailey

Grant Harlan

BARX Suzuki

Dilan Schwartz

Derek Drake


BARX repræsenterer Suzuki i årets 250-serier, hvor man stepper op og kommer med to kørere. Dilan Schwartz er klar til sin første sæson i AMA Supercross. Derek Drake kommer til fra TLD KTM, men er blevet slemt skadet, og det er uvist hvornår han er tilbage.


JMC Motorsports Husqvarna

Carson Brown

Martin Castelo


Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page