Bastian ser frem imod VM-debut!


Bastian Bøgh Damm nåede hele følelsesregistret igennem, under sæson 2020. Han nåede at føre kampen om EM i MX2-klassen, han nåede at styrte og være helt nede i kælderen, og han formåede at rejse sig og komme tilbage. Nu venter så karrierens største udfordring, når VM i MX2-klassen venter i 2021. Vi stillede derfor Bastian nogle spørgsmål, omkring 2020, og ikke mindst, omkring 2021.


MB: “Først, hvordan er sæson 2020 gået?”

Bastian Bøgh Damm: “Sæson 2020 startede fantastisk for mig. Jeg havde trænet i hele vinterpausen og kom til det Italienske mesterskab i rigtig god form. Vi havde lagt en plan for hele sæsonen for min træning og det føltes bare rigtig godt med vintertræningen på Sardinien. Jeg kom godt igennem det italienske mesterskab, over al forventning mod mange af de gode VM-kørere. Året fortsatte med gode takter og da vi kom til første EM d. 6 marts i Valkenswaard stod jeg med resultatet – den røde nummerplade og en solid førsteplads.

Så kom der lidt grus i maskineriet og vi fik ufrivillig Corona pause – dog med træning hjemme og lidt på banen af og til – men rytmen blev brudt. De planlagte løb og træningsforløb blev afbrudt og da sæsonen skulle prøve at genopstarte havde jeg et dumt uheld på MC Ludwigslust og pådrog mig en del skader. Mit fokus skiftede derfor pludseligt fra at skulle fortsætte hvor den tidlige sæson slap, til nu at kæmpe for at komme tilbage på crosseren, både fysisk og psykisk. Vi forsøgte at komme tilbage på banen igen d. 8 august i Kegums, men kroppen var ikke klar, ligesom efterfølgerne af min hjernerystelse gjorde, at jeg havde svært ved at orientere mig.

I en enkelt overskrift kan man vel beskrive min sæson i år som en rigtig rutchebanetur: Startede på toppen, ramte lavere end bunden, men er nu tæt på toppen igen!”

MB: “Hvordan har kroppen det, ovenpå skaden du pådrog dig?”

Bastian Bøgh Damm: “Nu er kroppen endelig ved at være på plads igen, men det har helt ærligt været en hård tur! Jeg lå nogle dage på hospitalet i Tyskland, efter en tur i ambulancehelikopteren og spekulerede lidt på om kroppen overhovedet ville komme ovenpå igen. Man bliver vel altid lidt bekymret for, om det hele kommer til at falde godt på plads igen, og i nogle måneder var det en hård kamp at få særligt mit hoved og koncentration til at spille med! Men, nu er kroppen fit igen, koncentrationen er på plads og jeg har den gode fornemmelse tilbage på banen – jeg er klar!”

MB: “Nu venter så VM i MX2-klassen næste år, hvordan forbereder du dig til det?”

Bastian Bøgh Damm: “Sæson 2021 bliver en generel udfordring for hele sporten! Vi har lagt en plan i teamet, lidt som forrige år: hård træning, virkelig hård træning, rigtig kost og søvn! Forberedelserne er blevet lagt i tæt samarbejde mellem Emil Larsen og mit tyske team WZ-Racing – forberedelserne og min træning er allerede i gang. Vi er klar over vores planer for sæsonen kan blive ramt af forskellige udfordringer, men det har vi også en plan omkring, så i sæson 2021 skulle jeg kunne holde både formen og fokus, uagtet hvad Corona får af betydning.”

MB: “Hvordan bliver setup omkring dig?”

Bastian Bøgh Damm: “Ovenpå udfordringerne i 2020 har vi lavet lidt ekstra tiltag for næste sæson. Jeg får ekstra meget support fra vores danske landstræner Emil, det er virkelig værdsat – han har betydet meget for min genoptræning i år og jeg kommer til at nyde meget godt af hans support og rådgivning i den kommende sæson. Samtidig med den massive danske support er, det planen at jeg sammen med teamet WZ-Racing får tilknyttet træner, mekaniker og teknisk support – så et virkeligt professionelt setup som jeg værdsætter meget.”

MB: “Er der nogle forhåbninger omkring din sæson 2021? Hvad forventer du?”

Bastian Bøgh Damm: “Det er altid en udfordring med forventninger til næste løb, næste sæson osv. Ovenpå dette års udfordringer er jeg forsigtig optimist, men tager en pukkel og et sving ad gangen. Der er mange gode navne i spil til 2021 og min forventning til sæsonen er først og fremmest at gøre det bedste jeg kan, for at sikre gode resultater for hele sæsonen – så at ligge i top-10 er min forhåbning, men jeg drømmer da om at se den røde nummerplade igen.”


Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.