top of page

Bertram Thorius vinder Yamahas Masterclass!


Da Yamaha i går meldte vinderne af årets Masterclass ud, så var det med danske Bertram Thorius som vinder i 65cc. Bertram imponerede trænere og folk fra Yamaha, da årets Masterclass blev afviklet i Spanien, og det betyder at der nu venter yderligere hjælp fra Yamaha til næste år.


Yamahas Masterclass er kulminationen af bLU cRU Cup, hvor kørere fra hele Europa, der kører YZ125, YZ85 eller YZ65, dyster om at komme med til bLU cRU finalen, der i år blev kørt i Mantova i Italien. Her bliver top 3 og eventuelle wildcards så inviteret til en træningssamling - Masterclass - hvor en kører i hver klasse får chancen for at vinde yderligere support fra Yamaha det følgende år.


Udvælgelsen fra Yamaha, kommer som kulmination på en sæson, hvor Bertram Thorius ved flere lejligheder har vist talentet, ikke mindst internationalt til EM. Vi fik derfor lige en reaktion fra den unge mand, ovenpå den glædelige nyhed!


MX-I: Fortæl lidt om sæsonen i år?

Bertram Thorius: "Vi startede sæsonen i Spanien på Red Sand, med gode 8 uger som forberedelse til 2021. Jeg har deltaget i DM hvor jeg vandt de indledende og er blevet dansk mester. Jeg har kørt mit første EM og kvalede' mig direkte til finalen på Sardinien som nr. 5. Jeg prøvede også for første gang at deltage i Masterkids, og jeg må sige at tempoet uden for Danmark, gav mig blod på tanden til endnu mere. Familien blev udvidet med en mekaniker fra Holland - 2fast motorsport - og hvordan vi sammen har kunnet opsætte min motorcykel samt teknik, har gjort at jeg har kunnet rykke mit tempo og niveau."


MX-I: Fortæl om bLU cRU finalen i Mantova, og hvordan det var at være til Masterclass?

Bertram Thorius: "BLU cRU finalen i Mantova var en kæmpe oplevelse. At dele bane med nogle af verdens bedste crosskørere var en kæmpe oplevelse, med fuldt setup fra Monster Energy, med hvad alt hvad der hører til. Masterclass i Spanien var med 4 kørere fra hver klasse, så det var meget intenst, da de forskellige trænere, arrangører mv. var omkring os hele tiden. Alt foregik på engelsk. Træningen, foredrag og vi blev interviewet på engelsk. Vi boede alle sammen på samme hotel og spiste også alle måltider sammen med de andre kørere, og ude på banen var der sat en stor lastbil op med alt hvad der dertil hører. Det var spændende at køre hjem til Danmark, efter 3 intense dage med trænere og PR-ansvarlige, og så ikke vide hvad udfaldet ville blive, men jeg havde en rigtig god mavefornemmelse og vidste at jeg havde gjort mit bedste."


MX-I: Hvordan føles det at være udvalgt til at få support af Yamaha næste år?

Bertram Thorius: "Det er vildt dejligt, da det kan åbne endnu flere muligheder, og den erfaring Yamaha har kan jeg og min familie gøre brug af. Yamaha har de sidste par år været rigtig gode at samarbejde med, og jeg er sikker på at vores gode samarbejde vil fortsætte."


MX-I: Og fortæl så hvad der skal ske til næste år også? Hvad skal du køre, og hvad bliver programmet?

Bertram Thorius: "Næste år starter jeg forberedelserne i Spanien i samarbejde med Redsand, Brian Jørgensen og Yamaha Europa. Jeg skal køre EM65, DM85 og fuld ADAC MX Masters. Vores netværk er det seneste år blevet spredt godt ud i Europa, og jeg kommer til at opholde mig en del i udlandet for at kunne forberede mig bedst muligt til den kommende sæson. Jeg har sammen med Yamaha planlagt den kommende sæson, da jeg ønsker at bevare mit fokus omkring EM og en god placering, men jeg bliver her på 65cc, hvorimod min primære træning bliver på 85, som jeg også synes er vildt sjovt."

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page