top of page

Blandet dansk dag i SpanienDer var uden tvivl mulighed for store danske ting i Spanien, til anden afdeling af VM i dag, men det sidste held manglede ved flere lejligheder - selvom vi trods alt fik en masse at juble over også.


MX2

Mikkel Haarup er i hopla. Og det er en fornøjelse at være vidne til. I første heat var top 4 desværre bare kommet for langt foran, da danskeren nåede op som 5'er, så der blev han til målstregen. Og det lå i luften at andet heat kunne blive stort. Så der var håb om mere, men da Mikkel til slut i heatet kæmpede sig op mod top 5 igen, blev han desværre ramt af et teknisk problem, der tog ham ud af det, og sendte ham helt ned som nummer 17. Super ærgerligt for danskeren, der tog en ordentlig snitter i den samlede stilling, men heldigvis er Mikkel klar til at kæmpe igen om 14 dage. William Kleemann viste også gode takter, men de sidste marginaler var ikke med danskeren, og han missede lige netop pointene. Oscar Brix debuterede, og skulle lige finde sig til rette, men det var dejligt at se, at hver gang vi havde ham i billedet, så lignede han en der prøvede at presse. Sejren tog Kay de Wolf sig af, selvom der var lidt spøjse svaghedstegn i andet heat, og han udbyggede derved sin føring i den samlede stilling. Simon Längenfelder tog andenpladsen, mens Andrea Adamo for alvor kom i gang, med en sejr i andet heat og den samlede tredjeplads.


Resultat, GP Spanien:

1. Kay de Wolf - Husqvarna

2. Simon Längenfelder - Gasgas

3. Andrea Adamo - KTM

4. Lucas Coenen - Husqvarna

5. Liam Everts - KTM

6. Thibault Benistant - Yamaha

7. Camden McLellan - Triumph

8. Marc-Antoine Rossi - Gasgas

9. Sacha Coenen - KTM

10. Andrea Bonacorsi - Yamaha

11. Mikkel Haarup - Triumph

23. William Kleemann - KTM

26. Oscar Brix - KTM


Samlet:

1. Kay de Wolf

2. Simon Längenfelder

3. Andrea Adamo

6. Mikkel Haarup


MXGP

Jorge Prado leverede en magtdemonstration foran sit hjemmepublikum. Så nemt kan det egentlig siges. Den forsvarende verdensmester vandt begge heat i suveræn stil - tilmed efter en direkte duel med Gajser, Febvre og Herlings i andet heat - og så kunne han fortjent lade sig hylde. Hvis det er sådan det fortsætter, så kunne han godt blive svær at have med at gøre i år, men vi får se når vi rammer sandet på Sardinien. Tim Gajser tog andenpladsen på dagen, mens Romain Febvre tog sidste plads på podiet. Nikolaj Skovgaard debuterede i VM, og kørte to stabile heat på den spanske hårdbane. Vi har mange flere reaktioner fra vores debutanter hos KL Racing Team de næste dage. Vi manglede Maxime Renaux på bommen i andet heat, men franskmanden har siden meldt ud, at han simpelthen stadig døjer med den skade han pådrog sig i netop Spanien sidste år, og har kørt de første afdelinger i smerter. Nu har man valgt at han skal opereres, og derved er Calvin Vlaanderen eneste fabriks-Yamaha tilbage på bommen.


Resultat, GP Spanien:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Tim Gajser - Honda

3. Romain Febvre - Kawasaki

4. Jeffrey Herlings - KTM

5. Jeremy Seewer - Kawasaki

6. Calvin Vlaanderen - Yamaha

7. Pauls Jonass - Honda

8. Valentin Guillod - Honda

9. Kevin Horgmo - Honda

10. Ben Watson - Beta

26. Nikolaj Skovgaard - KTM


Samlet:

1. Jorge Prado

2. Tim Gajser

3. Romain Febvre


EMX250

Til dagens enlige EMX250-heat i morges, var banen traditionen tro vandet så eftertrykkeligt i smadder, at det blev mudderræs i stedet for hårdbaneræs. Det gav sine udfordringer for kørerne, og også for danskerne. Nicolai Skovbjerg måtte køre sig op igennem feltet, efter en uheldig start, men han nåede op som nummer 17 og fik lidt point. Skovbjerg var bedre tilfreds end i går. Mads Fredsøe måtte også køre sig op, men desværre blev det lige netop ikke til point for fynboen i denne omgang. Magnus Smith kæmpede også med problemer, og der var heller ikke flere point til ham. Vi håber på mere dansk medvind i Trentino til anden afdeling. Sejren i GP'et tog Valerio Lata sig af, efter et flot andet heat, hvor han endda væltede undervejs. Mathis Valin kørte en blændende debut i EMX250 med en andenplads, mens Ivano van Erp snuppede tredjepladsen.


WMX

Banen var stadig lidt mudret til pigernes andet heat i dag, men det bekom danskerne vel. I hvert fald var Sara Andersen flyvende, og danskeren kørte et flot heat, hvor hun sluttede som 3'er. Det gav en placering som nummer 4 i GP'et og et godt udgangspunkt i VM. Malou Jakobsen var også godt kørende i dag, hvor det blev til en 8. plads i heatet, som også blev hendes placering i GP'et. Samtidig var der et point mere til Laura Raunkjær i andet heat, mens Barbara Aagaard lige netop ikke fik point med hjem. Sejren tog lokale Daniela Guillen sig af, da hun henviste Lotte van Drunen til andenpladsen. Tredjepladsen tog Lynn Valk. Næste afdeling køres i sandet på Sardinien om 14 dage.Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page