top of page

Blandet held til danskerne på en flot førstedag i Uddevalla!


Danskerne kæmpede bravt på førstedagen i Uddevalla, hvor der var blandet held til dem, men dog masser af grunde til at svinge med den skandinaviske hat!


MX2

MX2-klassen lider dog for alvor under, at mange af favoritterne er skadede - det kommer man ikke udenom. Og det blev ikke bedre i Uddevalla. For Lucas Coenen styrtede under kvalen', slog hovedet, og kom derfor ikke ud at køre. Det decimerer det stækkede felt yderligere, og det er virkelig ærgerligt Mikkel Haarup ikke er klar til start alligevel her i weekenden, da der kunne være gode danske chancer for et kæmpe resultat lige nu. Det kan dog være vi får et stort skandinavisk resultat alligevel, for Kevin Horgmo kørte sit livs bedste heat i kvalheatet, og snuppede sejren, lige for næsen af Liam Everts. Samtidig udnyttede William Kleemann chancen til at køre sit bedste kvalheat til dato og slutte som nummer 14.


Resultat, kvalheat, GP Sverige:

1. Kevin Horgmo - Kawasaki

2. Liam Everts - KTM

3. Andrea Adamo - KTM

4. Simon Längenfelder - Gasgas

5. Rick Elzinga - Yamaha

6. David Braceras - Kawasaki

7. Oriol Oliver - KTM

8. Isak Gifting - Gasgas

9. Emil Weckman - Finland

10. Camden McLellan - Honda


MXGP

I den store klasse stod der Jorge Prado på det hele. Spanieren tog starten og førte heatet fra start og til mål. Det gav ham kvalheat-sejr nummer 10 og endnu flere point i den samlede stilling. Det var dog godt at se Tim Gajser rykke endnu tættere på fronten med en andenplads, mens Jeremy Seewer tog sig af tredjepladsen. Romain Febvre lignede en der gerne ville frem i feltet gennem hele heatet, men han lavede også rigtig mange fejl, og det kostede. Derfor starter han jagten på GP-sejr nummer 6 i træk fra femtepladsen.


Resultat, kvalheat, GP Sverige:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Tim Gajser - Honda

3. Jeremy Seewer - Yamaha

4. Jeffrey Herlings - KTM

5. Romain Febvre - Kawasaki

6. Calvin Vlaanderen - Yamaha

7. Ruben Fernandez - Honda

8. Valentin Guillod - Honda

9. Alberto Forato - KTM

10. Benoit Paturel - Yamaha


EMX250

Magnus Gregersen var enlige danske islæt i dagens første heat, og Magnus kørte i mål som nummer 30. Sejren tog hollandske Cas Valk sig af. Desværre klarede unge Lucas Søndergaard ikke skærene videre til heatene, men vi letter på hatten for den unge mand for at tage kampen op!


EMX125

Vi ved næsten ikke om vi orker at skriver det igen ... for igen var Nicolai Skovbjerg suverænt flot kørende. Desværre måtte han igen køre sig op igennem feltet, så han kun nåede niendepladsen til slut. Får danskeren styr på de starter, så skal de allerforreste til at se sig over skulderen. Mads Fredsøe fik en fin start, men ramte desværre ind i en kører der styrtede foran ham på første omgang. Så Mads måtte også køre sig op. En opkørsel der fik en brat ende, da cyklen gik i stykker. Heldigvis slap Mads uskadt. Jakob Frandsen klarede sig også videre til de pointgivende heat, og skønt lidt modgang, så kæmpede Jakob sig ind som nummer 31. Både Frederik Stampe, Emil Lodal og Emil Gordon måtte desværre se de pointgivende heat fra tilskuerpladserne, efter ikke at have kvalet' ind, men respekt for at I prøver, drenge! Sejren tog Janis Reisulis sig stensikkert af.


Alle kvalificerede EM-danskere får en chance igen i morgen!


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk første VM-start går klokken 13 på discovery+ i morgen!


Foto: Caroline Joelsson

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page