top of page

Blue Knejt' - Årsberetning fra Mads Bengtson


Året går på hæld, vinden æder sig ind i knoglerne, dråberne plirrer fra snudeskaftet, og slagregnen brager ned i en mængde, så der med lethed kunne opdrættes guldmakreller i gaderne. Den nye sæson lurer i det fjerne, som en ransmand med skumle planer, men inden man tager fat i kravetøjet på krabaten, stirrer den i øjnene og siger den et par sandheder, så kan det være rart at se tilbage på året der gik. Så læn jer tilbage i lænestolen, forsyn jer med abrikoser, rørbomber – eller anden hyggelig sæsonspise, der ellers smager ækelt og af friturestegt ørevoks med ribs og remoulade resten af året – og slå hørejernet ud!


Mads: "Du er altså mærkelig. Hvorfor skal du snakke sådan der?"


Fordi det giver enhver beretning parnage! Magt og vælde, purk!


Mads: "Det aner jeg ikke engang hvad betyder ..."


Shh, tys nu, min juvenile ven, nu skal jeg nemlig denondelyneme' berette om din sæson, så alle læsere taber selerne og går bagover med et brag de kan høre til Rømø! For året har nemmerlig været ...


Mads: "Lort. Det har været lort."


Deeeeet ... er muligvis korrekt. Men det kan vi ikke skrive.


Mads: "Hvorfor ikke? Det er jo rigtigt?"


Der har muligvis været lidt udfordringer med vira og virak, men det må man tage med. Crossfolket stod sammen, last og brast, skulder ved skulder, og viste at en sportsgren med glimrende sammenhold, sagtens kan klare sig igennem en krise!


Mads: "Whatever. Jeg nåede at køre to løb i år. Og det er nederen at skulle melde sig til træning ... Vi er jo udenfor? Hvorfor må vi kun være ti?"


Det skal man vist være en slags kulturminister, for ikke at vide. Hør nu efter! Thi året startede blændende, med træning i øst og vest, i regn og slud, og på skamsandede jorder! Som en optakt til den første sæson på 85'eren. De gode mennesker fra Yamaha Skandinavien og YSR havde igen vist sig som knasfine karle og gæve guttermænd, og disket op med udstyr i verdensklasse ...


Mads: "Er det ikke nemmere bare at sig, at jeg trænede på min YZ85, både i Sverige og de steder i Danmark jeg kunne?"


Somme tider skal man ikke vælge den nemmeste vej! Den er for drog og døgenigte, dreng! Hvor var jeg? Jo! For siden kom den fæle virus og lagde landet øde. Baner lukkede, embedsmænd blev ignoreret og dansk motocross dansede afsted i limbo. Hvornår blev der åbnet igen, og i hvilken forfatning ville sporten befinde sig i?


Mads: "Det var kedeligt. Jeg hader virtuel undervisning i skolen. I det mindste kunne man køre lidt rundt omkring."


Der blev holdt gejst og korpus ved lige! Klar til en genåbning, der kom bragende i august, med revideret kalender og hele den tyrkiske musik!


Mads: "Jeg har aldrig været i Tyrkiet."


Det er bare noget man siger, hvis man forstår at kæle med sproget. To afdelinger DM blev det til, inden dansk motocross igen måtte vige fra sine folde. Sæsonen sluttede mere brat end den var kommet, og lod os tilbage med en fornemmelse ulig nogen, vi har været vidne til i de mange år danerne har kappedes på motocross-motorcykel.


Mads: "Wow, kan du ikke høre dig selv? De to afdelinger af DM gik okay. Kunne have været bedre. Med mindre styrt ... Og mere hårdbane. Jeg havde det sjovt til bLU cRU træningerne. Det var ærgerligt at bLU cRU Cup finalen blev aflyst. Det havde jeg ellers glædet mig til. Tror du at den bliver kørt næste år?"


Det er jeg sikker på, min dreng! Så alle der smuglæser med, bare se at få sendt en fax afsted med tilmelding, hvis du ligger inde med en YZ! Så meget om den sæson, og så ikke mere! Nu venter 2021 lige om hjørnet, hvor vi håber på mere normale tilstande. For vor purk, har både Yamaha og 24MX igen meldt sig på banen som opbakning, men hvad der venter bag de næste højdedrag, ved vi endnu ikke!


Mads: "Anyway, tak for i år! Vi ses derude."


I sandhed!


Mads: "Shh, med det der ..."


Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page