Brutal dansk kvaldag i Matterley Basin!


Danskerne viste god fart på førstedagen af MXGP 2022, men desværre havde de også deres del af uheldet, da VM vendte tilbage til 2-dags formatet, efter to års afsavn.


MXGP

Thomas Kjer Olsen arbejdede sig ind i tingene som dagen skred frem. I dagens tidskval sluttede danskeren som nummer 18, på en bane der var lumsk, og som blot fik mere og mere lavthængende sol, i løbet af dagen. Heldigvis fik Thomas en fornuftig start i kvalheatet alligevel, og kunne køre ind som nummer 12. Et fornuftigt udgangspunkt til i morgen. Overskrifterne løb Maxime Renaux dog med. MX2-verdensmesteren fra 2021 førte kvalheatet fra start og til slut, og kører ind som nummer 1 i morgen, efterfulgt af Tim Gajser. Tredjepladsen tog Jeremy Seewer sig af, foran Jorge Prado, og en hårdtarbejdende Ruben Fernandez.


MX2

Mikkel Haarup så stærk ud, da bommen faldt, og han nåede første sving som en af de første. Desværre blev han torpederet bagfra på vej rundt, og styrtede. Derefter arbejdede han sig op igennem feltet til 13. pladsen, inden Kawasakiens udstødning, der var blevet ødelagt i startstyrtet, desværre ikke kunne mere. Det betyder at Mikkel kører ind som en af de sidste i morgen. Sejren gik til en flot kørende Simon Längenfelder, der ligner et godt bud på en overraskelse i morgen. Tom Vialle var dog ikke langt efter, foran Jago Geerts, og Rasmus Krogh Jørgensens drenge, Roan van de Moosdijk og Kay de Wolf.


EMX125

Nicolai Skovbjerg viste imponerende fart i dag, selvom resultatet fra 125-klassens første heat, ikke viste det. Han kvalificerede sig som nummer 14, og kørte sig godt op i starten af heatet, indtil uheld sendte ham ned i rækkerne. Sejren gik til Ferruccio Zanchi, efter et dramatisk heat, der så hans Yamaha teamkammerat, Ivano van Erp og Karlis Reisulis, smide en mulig blå top 3 fuldstændig over styr.


Du kan finde alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


HUSK at du kan MX2 og MXGP-heatene i morgen, live og gratis, på discovery+, fra klokken 13!


Foto: Ray Archer

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder