top of page

Bump på vejen for danskerne i Kegums!

Danskerne viste fint tempo i dag i Kegums, men det sidste held udeblev lidt, og pillede ved det samlede resultat.


MX2

Inden årets GP i Letland havde Mikkel Haarup en syvendeplads som sit bedste samlede resultat i Kegums. Og nu er vi ikke overtroiske, men ... Mikkel startede dagen med en god start i første heat, og det så ud til at han langt om længe skulle være med, lige indtil han krydsede spor med Liam Everts i fjerde sving og styrtede. Allersidst måtte han derfor tonse sig op igennem feltet, og han nåede op som nummer 7 til slut. Igen et syvtal ... I andet heat kom han også fint afsted, og pressede på for at komme forbi Quentin Prugnieres, der gjorde hvad han kunne og næsten mere til, for at køre defensivt. Derfor ramte de to da også hinanden i luften, så Mikkel måtte i jorden igen. Endnu en opkørsel kunne tage sin begyndelse, og her nåede Haarup op som nummer 6. OG ... endnu en samlet syvendeplads var en realitet - ærgerligt, når der var potentiale til så meget mere. William Kleemann hang igen i omkring top 20, missede desværre lige netop point i første heat, men i andet heat nappede William en 19. plads og to point mere. Oscar Brix skulle lige tilbage i det, efter en god håndfuld uger på sidelinjen, og han kæmpede sig igennem det. I toppen klikkede det hele ENDELIG for Sacha Coenen, der både vandt sit første heat og sit første GP, og kunne lade sig hylde sammen med brormand Lucas Coenen på podiet, da han tog andenpladsen, foran Simon Längenfelder.


Resultat, GP Letland:

1. Sacha Coenen - KTM

2. Lucas Coenen - Husqvarna

3. Simon Längenfelder - Gasgas

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Liam Evert - KTM

6. Rick Elzinga - Yamaha

7. Mikkel Haarup - Triumph

8. Oriol Oliver - KTM

9. Andrea Adamo - KTM

10. Jens Walvoort - KTM

22. William Kleemann - KTM

27. Oscar Brix - KTM


Samlet:

1. Kay de Wolf

2. Lucas Coenen

3. Simon Längenfelder


MXGP

Regnen blev igen en faktor. Lige inden første heat åbnede himlen sig og gjorde banen mudret, og som så mange gange før, endte det med at koste for Jorge Prado. Et styrt blev vekslet til en syvendeplads, og så kunne Tim Gajser køre sig i spidsen af VM igen ved at blive 2'er i heatet. Sejren i første heat tog Jeffrey Herlings sig sikkert af, og så var der lagt op til et drabeligt andet heat. Her var banen tørret op og det passede Prado noget bedre. Han tog starten og stak afsted, med Tim Gajser halsende efter. Og TiGa kom tæt på, men ikke tæt nok. Til slut kom Herlings op og tæt på Gajser, men de byttede ikke plads, og så kunne Prado tage heatet, Gajser den røde plade og The Bullet GP-sejr nummer 104. Nikolaj Skovgaard hev især et stabilt andet heat ud af ærmet, hvor han sluttede som nummer 23.


Resultat, GP Letland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Jorge Prado - Gasgas

4. Glenn Coldenhoff - Fantic

5. Brian Bogers - Fantic

6. Calvin Vlaanderen - Yamaha

7. Kevin Horgmo - Honda

8. Valentin Guillod - Honda

9. Cornelius Tøndel - KTM

10. Jeremy Seewer - Kawasaki

26. Nikolaj Skovgaard - KTM


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jorge Prado

3. Jeffrey Herlings


EMX250

Magnus Smith var uheldig i går og måtte køre sig op igennem feltet. I dag kom danskeren noget bedre afsted og viste at han stadig har tempoet til top 10. En tiendeplads blev det til i andet heat, hvilket gav en samlet 11. plads over weekenden. Magnus ligger fortsat på 11. pladsen i mesterskabet. Mads Fredsøe var ligesom i går godt med, og arbejdede sig op i nærheden af top 10, hvor han sluttede dagens heat som nummer 14. Det gav en 17. plads over weekenden, mens Mads nu er nummer 14 i mesterskabet. Sejren på dagen tog Cas Valk sig af, mens Mathis Valin stadig fører an.


EMX125

I den lille EM-klasse stod der igen Fantic på det meste, da Noel Zanocz tog sig af den samlede sejr, foran teamkammeraten Simone Mancini. Det er ligeledes Zanocz der fører serien an.


Du kan finde alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Comentários


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page