top of page

Dansk mareridt på bizar regnvejrsdag i Frankrig


Billedskønne Ernée var tilbage på programmet i dag til VM, for første gang i en håndfuld år, og der var masser af drama på førstedagen til det franske GP. Desværre stod vejret for det meste, på en dag hvor tilfældighederne og mudderelskerne rådede ...


MX2

Det var i hvert fald et MX2-felt der følte konsekvenserne af de massive regnskyl der piskede ned over banen, lige da heatene skulle til at i gang. Banen var derfor glat, våd, smadret og umanerligt sporet, da starten til kvalifikationsheatet gik. Og så begyndte ellers de danske genvordigheder. Mikkel Haarup havde sat en tid som nummer 6 i tidskvalen', men allerede i første sving blev danskeren fanget bag Jago Geerts der styrtede. Geerts måtte trække sig fra heatet, heldigvis uden skade, mens Mikkel begyndte at køre sig op igennem feltet. Han nåede op som nummer 9, inden han røg ned igen første gang. Derefter kørte han sig op igen, inden han styrtede spektakulært på næstsidste omgang fra 11. pladsen, og så en gang mere på sidste omgang, så han kom i mål som nummer 20. Han kører derfor ind til bommen i morgen, én placering bag Glen Meier, der holdt den gående igennem moradset og kunne køre i mål som nummer 19. Sejren tog Simon Längenfelder sig af, mens Tom Vialle snuppede andenpladsen, foran Thibault Benistant.


Resultat, kvalheat, Frankrig:

1. Simon Långenfelder - Gasgas

2. Tom Vialle - KTM

3. Thibault Benistant - Yamaha

4. Kevin Horgmo - Kawasaki

5. Stephen Rubini - Honda

6. Liam Everts - KTM

7. Håkon Fredriksen - Honda

8. Petr Polak - Honda

9. Kay Karssemakers - KTM

10. Kevin Brumann - Yamaha

19. Glen Meier - KTM

20. Mikkel Haarup - Kawasaki


MXGP

... og i den store klasse blev dramaet endnu større. Flere store navne, blandt andet Tim Gajser, Jorge Prado, Jeremy Seewer og Glenn Coldenhoff, valgte nemlig at gå fra starten, og altså ikke køre kvalheatet. Derfor var det er noget reduceret felt der tørnede ud, og på grund af banens beskaffenhed, også nogle lidt "nye" folk der kæmpede om det første pladser. Henry Jacobi har altid haft mudder som sit speciale, og det nød tyskeren godt af i dag. Han tog relativt nemt sejren, og kører altså først til bommen i morgen. Det gør han foran Jeremy van Horebeek og Brent van Doninck, der henviste Maxime Renaux til fjerdepladsen.


Resultat, kvalheat, Frankrig:

1. Henry Jacobi - Honda

2. Jeremy van Horebeek - Beta

3. Brent van Doninck - Yamaha

4. Maxime Renaux - Yamaha

5. Benoit Paturel - Honda

6. Nicholas Lapucci - Fantic

7. Brian Bogers - Husqvarna

8. Guiseppe Tropepe - Husqvarna

9. Jed Beaton - Kawasaki

10. Alvin Östlund - Yamaha


EMX125

Den lille EM-klasse fik også massive regnskyl ned over sig, så der hurtigt lå kørere spredt over hele banen. Desværre var danske Mads Fredsøe et af ofrene i kaosset, der blev vundet af hollandske Cas Valk, efter flere skift i føringen undervejs.


EMX250

Der var ingen danskere med i EMX250-klassen i dag, der var dem der blev skånet mest for regnen, som begyndte på de sidste omgange af deres første heat. Et heat der blev dramatisk, da Cornelius Tøndel styrtede voldsomt undervejs, og spillede den røde nummerplade over i hænderne på Rick Elzinga. Sejren gik dog til Yago Martinez, der blev interviewet bagefter, totalt opløst i glædestårer. Begge EM-klasser har et heat igen i morgen.


Alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at MX2 og MXGP-heatene starter klokken 13, live og gratis, på discovery+!


Foto:

Commentaires


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page