top of page

Dansk sejr til Loretta Lynn's!


Af amatørløb i USA, er der intet der slår Loretta Lynn's. Det er her det hele kulminerer, med en hel uges race, og det er herigennem rigtig mange af de helt store amerikanske stjerner, har taget deres første og største amatør-sejre, inden livet som pros ventede. Og i år var der dansk sejr i en af de klasser, der som regel kigges til for mulige talenter.


15-årige Matti Jørgensen, der til daglig træner og bor i USA, erobrede nemlig titlen i 250B Limited, og vi fik derfor en snak med ham om hvordan det gik for sig, hans sæson, og hvor han også satte lidt ord på sine ambitioner i fremtiden. Og de er høje!


Matti Jørgensen: "Jeg var skadet i starten af sæsonen, så jeg missede Daytona og Freestone. Jeg blev klar til at køre igen i marts og har trænet på SobMX hele sommeren. Til min første Lorettas Regional var jeg syg, så det var ikke det bedste. Det blev til 1-6-5=3 i 250b limited, med lidt styrt, og 1-4-10=5 i 450b limited.


Jeg startede ugen ud til Lorettas med en andenplads i første 250-heat, og vandt mit første 450-heat efter en lidt dårlig start, men jeg blev disket for at være for ung til at køre 450. Det vidste jeg bare ikke, ellers havde jeg bare kørt på min 250 i den klasse også. Så jeg mistede den titel, selvom det egentlig var det omvendte af at snyde! Så i andet heat på 250 blev jeg 3’er, så jeg var ikke helt tilfreds med det ræs, men blev klar til mit sidste heat og gik ud og lavede holeshot, og kørte mit eget ræs og vandt det heat, og samtidig titlen, så jeg er mega glad for det


Jeg skal nu opereres i mit knæ her 17. august. Jeg har smadret mit korsbånd og menisk for lidt over 2 år siden på en pitbike, og jeg fik det aldrig fixet, men det har generet mig her på det sidste, så jeg kommer til at have en pause nogle måneder, inden jeg vender tilbage og knokler videre!


Og ambitionen? Jeg regner med at køre fuld pro supercross- og motocross-sæson i 2023!"

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page