top of page

Danske lyspunkter på storpladret dag i Agueda!


Årets portugisiske GP blev præget af massivt regnvejr, men selvom de også måtte arbejde hårdt, så endte danskerne med at stråle fornemt i Agueda i dag!


MX2

Mikkel Haarup havde ikke det mest heldige kvalheat, og det blev fulgt op af ikke det heldigste første heat. Mikkel var nede, men kæmpede trodsigt videre, og blev belønnet med 3 point til slut. Derfor ventede revanchen til andet heat - og sikken en han gav os! For Mikkel kørte et fantastisk andet heat, hvor fokus var på at eliminere fejl, og selvom han lige hurtigt smed et par placeringer, så var det et mesterligt heat danskeren kørte! OG han blev belønnet med en fortjent tredjeplads i heatet, som gav en ottendeplads på dagen. Samtidig var der også point i begge heat til William Kleemann, der kørte årets indtil videre bedste heat i første heat, og sluttede som nummer 19 samlet. Sejren tog Liam Everts sig af, efter at have trynet alt og alle i begge heat.


Resultat, GP Portugal:

1. Liam Everts - KTM

2. Rick Elzinga - Yamaha

3. Thibault Benistant - Yamaha

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Andrea Adamo - KTM

6. Jens Walvoort - KTM

7. Quentin Prugnieres - Kawasaki

8. Mikkel Haarup - Triumph

9. Simon Längenfelder - Gasgas

10. Lucas Coenen - Husqvarna

19. William Kleemann - KTM


Samlet:

1. Kay de Wolf

2. Simon Längenfelder

3. Liam Everts


MXGP

Mudder kan give drama. Og drama fik vi i MXGP-klassen. Mere end man måske kunne have forestillet sig. I hvert fald startede første heat med at Tim Gajser og Jeffrey Herlings kæmpede om førstepladsen, og Jorge Prado styrtede. Derfra blev det næsten kun værre for Prado, der efter første heat ikke længere var i spidsen af VM. Alt sammen fordi Tim Gajser sikrede sig sejren, efter at have snuppet den fra Herlings. The Bullet så ud til at være sikker på andenpladsen, indtil hans KTM ikke ville mere, i det massive regnvejr der ramte banen i første heat. Romain Febvre arvede derfor andenpladsen, men han måtte smide den helt til sidst, og overlade den til Pauls Jonass i stedet. Og andet heat startede akkurat lige så dramatisk. Nemlig med at Tim Gajser styrtede i første sving, mens Jorge Prado styrtede ned ad bakken lige efter. Så der skulle jagtes for de to, mens Jeffrey Herlings tog spidsen, med Pauls Jonass efter sig. Romain Febvre var på tredjepladsen, men norske Cornelius Tøndel kørte sit livs heat, og henviste Febvre til fjerdepladsen til slut. Det betød dog ingenting for Pauls Jonass, der kunne vinde GP'et med to andenpladser. Heatsejren tog Herlings sig af, mens en fjerdeplads var nok for Febvre til at blive 2'er på dagen. Tim Gajser kom igen op til tiendepladsen, men manglede på podiet til at modtage trofæet for tredjepladsen og den røde plade. Vi håber TiGa er okay. Prado sluttede en miserabel weekend med en 12. plads i andet heat.


Resultat, GP Portugal:

1. Pauls Jonass - Honda

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Brian Bogers - Fantic

5. Cornelius Tøndel - KTM

6. Andrea Bonacorsi - Yamaha

7. Kevin Horgmo - Honda

8. Glenn Coldenhoff - Fantic

9. Jeffrey Herlings - KTM

10. Alvin Östlund - Honda


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jorge Prado

3. Romain Febvre


EMX250

Danskerne var igen tempomæssigt stærke i EM-klassen, hvor især Magnus Smith strålede. Magnus har startet sin sæson fantastisk, og han krydrede sæsonstarten, ved at køre i den samlede top 10 i Portugal, og rykke op på tiendepladsen i den samlede tabel. Kanon flot kørt. Hans teamkammerat, Nicolai Skovbjerg, viste også fint tempo og fik point i begge heat - hvem ellers glæder sig til at se de to mod hinanden i Hjørring på torsdag? Mads Fredsøe var også på vej op i top 10 i andet heat, men måtte desværre trække sig, da hans Gasgas tabte vandet. Nu gælder det VM i næste weekend for Mads' vedkommende. Lucas Søndergaard kom videre til heatene for første gang, og gjorde en fin figur i det stærke felt. Sejren tog Cas Valk sig knusende sikkert af, og lagde lidt pres på Valerio Lata.


EMX125

I 125-klassen var det i dag Gyan Doensen der tog teten, og han endte med at vinde samlet, mens ungarske Noel Zanocz stadig fører serien an.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page