top of page

Danske pragtpræstationer i England!Førstedagen af årets første VM-afdeling på Matterley Basin i England, startede noget vindblæst, da al aktivitet på banen måtte udsættes, efter at stormvejr havde hærget om natten. Det betød at programmet måtte ændres, så der ikke skulle køres kvalheat, men derimod tidskval i stedet for VM-klasserne, og


MX2

Og vi starter i MX2-klassen, for Danmark går en ABNORMT spændende sæson i møde, og det stod ikke mindre klart, efter dagens kvalifikation. Mikkel Haarup satte nemlig alt og alle til vægs, og skød ind som hurtigste mand, lige foran teamkammerat Roan van de Moosdijk. Thomas Kjer Olsen startede roligt ud, efter kun at have været tilbage på cyklen et par dage, med en syvendeplads. Det vil sige at vi har begge danskere som nogen af de første til bommen i morgen! Glen Meier blev også kastet direkte i ilden i sin VM-debut, og den danske mester kører til start som nummer 33.


Resultat, kval, England:

1. Mikkel Haarup - Kawasaki

2. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

3. Jago Geert - Yamaha

4. Tom Vialle - KTM

5. Conrad Mewse - KTM

6. Rene Hofer - KTM

7. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

8. Jed Beaton - Husqvarna

9. Jeremy Sydow - GasGas

10. Mathys Boisrame - Kawasaki

33. Glen Meier - Yamaha


MXGP

Ligeledes var der mange øjne på den store klasse, hvor de store spillere for første gang skulle føle hinanden på tænderne. Og det var altså Tim Gajser der havde de største tænder - i hvert fald i tidskvalen'. Gajser tog pole position, og det for næsen af Armainas Jasikonis, Antonio Cairoli og Jeffrey Herlings.


Resultat, kval, England:

1. Tim Gajser - Honda

2. Arminas Jasikonis - Husqvarna

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Jeffrey Herlings - KTM

5. Pauls Jonass - Husqvarna

6. Clement Desalle - Kawasaki

7. Henry Jacobi - Yamaha

8. Mitch Evans - Honda

9. Gautier Paulin - Yamaha

10. Calvin Vlaanderen - Yamaha


Der blev dog ikke kun kørt VM i dag - der blev også taget hul på VM for kvinder, hvor Danmark også var godt repræsenteret - og de danske piger gjorde det flot i det første heat der blev kørt i dag! Sara Andersen tog sjettepladsen, imens Line Dam blev 9'er. Der var samtidig debut til Malou Jakobsen, der fik tanket en god portion erfaring. De har et heat mere i morgen.


Også i EMX125 var danskerne dog med til at angive tempoet, og de danske drenge var da også godt kørende i det første heat, der blev kørt i dag. Rasmus Pedersen viste at han skal tages yderst seriøst i år i kampen om mesterskabet, ved at tage en tredjeplads i årets første heat, imens også både William Kleemann og Magnus Smith sluttede i pointene! Stærkt gået! 125'erne har også et heat mere i morgen.Foto: Ismo Uytdewilligen

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page