- De har virkelig ramt plet
Der begynder så småt at rulle eksemplarer af Starks elektriske crosser, Varg, ud til forhandlere og kunder verden over. En elcykel der har fået stor både bevågenhed og hype, og ligner den første rigtige konkurrent til benzincyklerne. Inden længe lander de første democykler hos WestcoastMX i Danmark, og det bliver spændende at føle dem på tænderne. For kan cyklen leve op til hypen? Ja, det kan den godt, hvis man spørger Mads Vendelbo. Mads har nemlig været i Spanien for nylig, sammen med WestcoastMX, for at teste cyklerne, og vi benyttede derfor lejligheden til at spørge ham ind til oplevelsen og meningen om cyklen. Her er hvad han svarede.
Mads Vendelbo: "I sidste uge var jeg så heldig at blive inviteret med ned til Barcelona til Stark’s HQ af WestcoastMX. Hvor vi var så heldige, at komme helt ud til samlebåndet og se produktionen - og dermed også batteriet blive samlet til den færdige crosser, som var klar til at blive sendt ud til de første heldige kunder. Derefter var der møde i deres flotte faciliteter med bl.a Q&A og en god snak med deres meget profesionelle folk."
MX-I: "Hvor hjemme endte du med at føle dig på cyklen, og hvor hurtigt gik det?"
Mads Vendelboe: "Det er altid anderledes at sætte sig på en anden cykel end sin egen. Specielt Stark’en havde jeg tænkt, men efter en 3-4 omgange følte jeg mig tilpas, og i løbet af dagen og i takt med, at jeg fik kørt flere og flere pas, endte jeg med at stå tilbage med en fornemmelse af, at jeg var mere tryg på den end min nye cykel. Der er jo ingen gearskift, ingen kobling, men derimod evig power uden “døde” punkter med hensyn til for højt gear, tungt underlag og så videre."
MX-I: "Hvordan var den at håndtere? Var der nogle svagheder?"
Mads Vendelbo: "Den var perfekt. De har virkelig ramt plet med vægtfordeling, gaskontrol og affjedringen er fra KYB lige under et A-kit, som var sat op på de forskellige cykler. Soft, medium, hard. Jeg skiftede lidt imellem medium- og hard-setuppet, men ingen uventede eller ubehagelige oplevelser, som at gå sidelæns udover et hop med det glatte underlag på den lerede bane, selvom vi fik en masse vand fra et par torden byer imellem testene. En fed feature er at bagbremsen kan man vælge som almindelig fodbremse, eller som venstre greb på styret. Personligt foretrak jeg at have bagbremsen på styret! Eksempelvis I et højresving, hvis du gerne vil bremse midt i svinget - hvis du er på vej udover sporet for eksempel - så har du den lige ved hånden, og og ikke som normalt, hvor man typisk har sit ben stukket frem langs køleren. Svagheder ... Jeg reflekterede over det efter testen og sad tilbage med en følelse af at jeg ikke kunne nævne ET eneste minus, så nej."
MX-I: "Hvordan oplevede du batteritiden? Kunne den holde til lange heat?"
Mads Vendelbo: "Batteritiden er god. Nu nåede jeg desværre ikke et heat på 30 minutter grundet vejret. Den blev sat ind under teltdugen på bukken igen, som også er hvor opladeren er indbygget. Genialt! Men ja, det kan den. Selvfølgelig spiller underlaget, samt kører, opsætning/mapping ind. Men den kan sagtens leve op til de 25-30 minutters heat, som er det længste vi har herhjemme."
MX-I: "Hvilke ting overraskede dig mest?"
Mads Vendelbo: "Overordnet hele cyklen, men du kan få en top 3 uddybet!
1. Motorens effekt, motorbremsen, mapping-systemet. Den kommer med 5 maps, som du kan indstille præcis som du personligt ønsker. Det foregår på telefonen som medfølger. Du kan både køre med og uden. (Uden får du ikke din data som er blandt andet, gennemsnitshastighed, ruten, distance, % batteri du har brugt i det specifikke træningspas/løbspas, tiden du har kørt, hvor mange meter du har hoppet + sekunder i luften. m.m.) De 5 maps kan du bare holde ind til siden, sætte op som du vil, gemme og køre! Jeg prøvede at lave 3-4 forskellige cykler ud fra hvad jeg ved de har af HK cirka. Ud fra hvad de fortalte, så er motorbremse-følelsen for en 4-takter på omkring 80%. En 250 4-takt, 48 HK med 80% motorbremse. En 250 2-takt, 53 HK med 70% motorbremse. En 450 4-takt, 63-64 HK med 85% motorbremse. Det gav en kæmpe forskel at mærke de forskellige HK sammen med motorbremsens effekt. Der var store hop på den fantastisk MX Golf Track, med skarpe sving lige efter, hvor både HK- og motorbremseeffekten kom til sin ret. Til sidst prøvede jeg at skrue op for fuld power på modellen Stark Varg ALPHA 80 HK. Det var helt vildt den ekstra power var som et boost - en 450’er med bare et skub af ekstra kræfter!
2. Vi har alle prøvet at være ved at gå forover på et hop, hvor man så hænger i gassen og det ingenting hjælper. Den her har så meget power, på en anden måde, på baghjulet, hvilket gør at den er så nem at regulere/rette op i luften som ingenting.
3. Bagbremsen ved styret. Fed feature!"
MX-I: "Hvad var det bedste ved cyklen?"
Mads Vendelbo: "Det var helt klart de køreegenskaber i omfang af stabilitet, og især at man kan mappe den præcist efter ens egne behov. Om du har brug for 40 HK eller det mere. Du får alle muligheder for at ændre og prøve forskellige opsætninger. Er du på en tung sandbane har du måske brug for lidt flere HK end normalt, og lidt mindre motorbremse, det samme omvendt på en hård bane for eksempel. Mulighederne er evige. Cyklen bliver aldrig kedelig!"
MX-I: "Var der nogle ting der kunne forbedres?"
Mads Vendelbo: "I og med jeg nævnte før, at jeg ikke kunne finde nogle minusser, så nej. Jeg synes de har ramt plet hele vejen rundt. Det lyder meget surrealistisk. Jeg var personligt selv skeptisk overfor et par småting inden, men kom ud med en rigtig god oplevelse. Hermed en kæmpe anbefaling for dig, som netop selv er interesseret i at finde ud hvad det er for en crosser. Du gør kun dig selv en tjeneste. Mærk det, leg med mapping-mulighederne, sæt den præcist op efter dine egne behov. Det får du muligheden for netop hos WestcoastMX, som har deres democykler lige på trapperne. Der vil blive arrangeret demodage snarest. Følg med, og mød op når chancen byder sig - så står vi klar til at hjælpe dig ud på en fed oplevelse."
Comments