top of page

De kæmper med grundvandet i Holstebro


(Før ombygning.)


Tingene har stået stille i HMCC på det seneste, og det er der en god grund til. Sandbanen i Holstebro kæmper nemlig med en nådeløs fjende nedefra, men der er - forhåbentlig - lys for enden af tunellen! Formand Linette forklarer lidt nærmere herunder.


Formand Linette R. Pedersen: ”Det har været lidt af en gyser, opbygget over de seneste år. Grundvandet i området har simpelthen oplevet et skifte og har derfor fået et overtag vi ikke kan kontrollere. Forestil jer at se en crossbane som én kæmpestor sø, med hop der ligner små øer som stikker op gennem vandet. Det er den virkelighed vi oplever.

Heldigvis har vi en ret handlekraftig kommune, der har vist – gennem forhandlinger og møder – at de bakker 100% op om, at der skal køres motocross og gerne under de bedste forhold i Holstebro. Så siden nedlukningen i oktober 2020, er området gennemgået af ingeniører, der har foretaget diverse målinger og simuleringer. Konklusionen lå i slut marts og er enstemmig: Vandet skal bekæmpes, eller banen er ubrugelig og bør flyttes. Det er lidt af et chok, hvor meget magt vand har og hvor magtesløs man er, når det er så vanvittig massive mængder der er i undergrunden. Arealerne er totalt mættet konstant.


Da afgørelsen fra ingeniørerne lå klar, blev der handlet hurtigt – og maskineri har kørt i døgndrift for at bygge banen om, anlægge kæmpe vandreservoirer, hvor det er muligt, og pt regnes der på dræn og optimal placering. For det er ikke let at placere dræn, når hele området er under vand og selv de omkringliggende marker er mættet konstant. Det eneste håb er en skov tæt ved banen, som ville kunne tage imod en del ifølge simuleringerne. Sand og jord vil blive tilført banen i det tempo, det er til rådighed i kommunen, så banerne hæves. Chancen er taget og vi håber og tror på at det lykkes! Det ser hvert fald fedt ud, det der er lavet. Men det er en hård omgang.


Når vi, forhåbentlig inden længe, kan åbne porten for en omgang race i sandet – vil det være en helt fantastisk fornøjelse og bare tanken gør mig sindssygt glad. Det har kostet blod, sved og tårer, men det er dét værd at kæmpe for. Mens der alligevel skal bygges om, er man i skrivende stund ved at installere Eyetrack på 6 ud af de 10 hop, og jeg håber at kunne få 2 styk mere på systemet, når vi lige har sundet os ovenpå den her dyre omgang, som bestemt har tæret på det hele. Vigtigst er dog at vi ser fremad!


Jeg er SÅ dybfølt imponeret overfor den seriøsitet, handlekraft og vilje Holstebro Kommune og medlemmerne udviser. Det helt rørende og der er ingen tvivl om at det fantastiske sammenhold der i forvejen er i Holstebro Moto Cross Club, har nået uanede højder. Jeg er sindssygt stolt af dem alle og jeg kan slet ikke vente med at lukke dem ud i sandet igen.”

(Efter ombygning.)

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page