top of page

Dramatisk dag for danskerne i Riola Sardo


VM-løbsdagen i Riola Sardo blev akkurat lige så brutal og udmattende som man kunne have forestillet sig fra start, men der var gode danske ting at tage med fra Sardinien - om end dagen sluttede uendeligt bitter for Mikkel Haarup, der mistede fem placeringer efter at hans Kawasaki blev taget i støjkontrollen efter andet heat.


MX2

Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm kæmpede begge bravt, på en dag hvor den sandede bane var en lige så stor modstander, som de andre kørere på bommen. Mikkel kørte et strategisk første heat, hvor han efter en nogenlunde start, satte turboen til, til sidst, og kørte sig op på en flot fjerdeplads. I andet heat hang han desværre igen en anelse i starten, og kom ikke helt så langt frem, men en sjetteplads var nok til en samlet femteplads - men det sluttede derefter uendeligt bittert for danskeren, da han blev rykket fem placeringer ned efterfølgende, som følge af en forfejlet støjkontrol, da han havde beskadiget udstødningen på vej op igennem feltet. Så dermed blev han kun 8'er samlet i stedet. Bastian Bøgh styrtede på de allerførste meter af første heat og kørte sig op som nummer 12 til slut. I andet heat kom han bedre afsted, og tog en tiendeplads, som gav en samlet tiendeplads på dagen. Et godt comeback for Bastian! Kampen om førstepladsen var dog kun imellem Tom Vialle og Jago Geerts, med det længste strå til Vialle til slut. Thibault Benistant tog sidste plads på podiet.


Resultat, GP Sardinien:

1. Tom Vialle - KTM

2. Jago Geerts - Yamaha

3. Thibault Benistant - Yamaha

4. Kevin Horgmo - Kawasaki

5. Andrea Adamo - Gasgas

6. Simon Längenfelder - Gasgas

7. Isak Gifting - KTM

8. Mikkel Haarup - Kawasaki

9. Liam Everts - KTM

10. Bastian Bøgh Damm - KTM


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Tom Vialle

3. Simon Längenfelder


MXGP

Som en af de få rigtig sandede baner, var Riola Sardo en kærkommen mulighed for resten af feltet, til at skrue bissen på overfor Tim Gajser. Og TiGa blev rystet - sammen med resten af feltet. Rystet af Calvin Vlaanderen, der pillede alt og alle fra hinanden og vandt begge heat. Det gav Vlaanderen sit bedste resultat nogensinde, og en fuldt fortjent GP-sejr. Den kom i hus foran Jorge Prado, der var godt tilfreds med hvordan tingene endte med at gå. Glenn Coldenhoff tog den sidste plads på podiet. Tim Gajser styrtede i andet heat, og fuldendte sit mest forfærdelige GP i år indtil videre. Han er dog stadig langt foran i den samlede stilling.


Resultat, GP Italien:

1. Calvin Vlaanderen - Yamaha

2. Jorge Prado - Gasgas

3. Glenn Coldenhoff - Yamaha

4. Maxime Renaux - Yamaha

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Brian Bogers - Husqvarna

7. Tim Gajser - Honda

8. Mattia Guadagnini - Gasgas

9. Jeremy van Horebeek - Beta

10. Pauls Jonass


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Maxime Renaux

3. Jeremy Seewer


Du kan se alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


WMX

Pigerne var også i aktion, men dagens heat havde ikke meget held med til dem. Sara Andersen styrtede på første omgang, og måtte igen køre sig op. Hun nåede op som nummer ni over målstregen, hvilket gav en samlet placering som nummer 7 i GP'et, som også er placeringen hun indtager i den samlede stilling. Malou Jakobsen havde heller ikke et optimalt andet heat, der endte med at hun måtte udgå. Hun er dog stadig nummer 10 i kampen om VM! Barbara Aagaard havde et godt andet heat, hvor det blev til en placering som nummer 16. GP-sejren gik til Shana van de Vlist.


EMX250

Victor Kleemann havde ikke det bedste andet heat i EMX250-klassen, der sluttede lidt for tidligt. Sejren gik til Andrea Bonacorsi, der også vandt GP'et.


Foto: Kawasaki

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page