top of page

En samlet dansk top-10 i EMX250


Tirsdag betød EM-dag i Lommel, hvor næstesidste afdeling af EMX125-klassen, og finalen i EMX250-klassen, skulle køres i det dybe sand. Og der var et par gæve danskere med i begge klasser, skønt de havde blandet succes i det belgiske.


EMX250

Bastian Bøgh Damm har haft en stormomsust sæson. Danskeren lignede en af - hvis ikke den - hurtigste mand i EMX250-klassen da sæsonen tog sin begyndelse. Han nappede den røde plade i Valkenswaard, og lod til at være ovenpå. Siden satte et par grimme styrt dog det hele på standby, og siden har det danske talent kæmpet for at komme tilbage i topform. Og i dag var han der næsten igen. En tredjeplads i kvalifikationen, og en fjerdeplads i andet heat. Kombineret med et uheldigt første heat, gav det en plads som nummer 6 på dagen, hvilket rakte til en niendeplads i det samlede mesterskab, med en enkelt samlet sejr undervejs. Fornuftigt, men vi ved også at han er i stand til mere. Fingrene er krydsede for mere held i sprøjten næste år. Magnus Smith klarede sig også videre til dagens pointgivende heat, men der var desværre ikke point til Magnus i dag. Mesterskabet gik til franske Thibault Benistant, foran italienske Mattia Guadagnini, der noget uskønt vandt første heat, men siden styrtede voldsomt ud af andet. Benistant vandt på dagen foran Haakon Fredriksen, der på den måde lige nøjagtig klemte sig ind på tredjepladsen i mesterskabet.


Samlet, EMX250 2020:

1 . Thibault Benistant - Yamaha

2. Mattia Guadagnini - Husqvarna

3. Haakon Fredriksen - Yamaha

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Jörgen-Matthias Talviku - Husqvarna

6. Tim Edberg - Yamaha

7. Lorenzo Locurcio - Kawasaki

8. Tom Guyon - KTM

9. Bastian Bøgh Damm - KTM

10. Gianluca Facchetti - Yamaha


EMX125

I 125-klassen var både Rasmus Pedersen og William Kleemann med, skønt de måske havde håbet på noget mere. Rasmus Pedersen høstede 7 point, hvilket rakte til en plads som nummer 20 på dagen, imens William hentede 5 point, og sluttede som nummer 22. Sejren gik til spanske David Braceras, foran italienske Andrea Bonacorsi, der også fører feltet an, inden sidste afdeling på lørdag.Husk at følge VM-klasserne i morgen, live og gratis, på Dplay!


Foto: WZ Racing

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page