top of page

- Fairplay er vigtigt


Da Dansk Motorsport Award rullede afsted i går aftes, så gjorde en teknisk fejl desværre, at Fairplay-prisen ikke kom med. Den blev vundet af 14-årige Stella Mols Harpøth fra Herning Motorsport, efter en fairplay gerning helt i prisens ånd, og vi kunne simpelthen ikke være i os selv, hvis ikke Stella fik lov at fortælle om episoden, så vi fælles kan hylde hende. Episoden fandt sted på Uhre-banen, til anden afdeling af DM Quad. Stella Mols Harpøth: "Jeg kom kørende på en af de sidste omgange, og her bemærkede jeg at en af de andres maskine, stod inde ved siden og at hun lå helt stille bagved. Jeg tænkte at der nok var hjælp på vej, så jeg kørte videre. På næste omgang lå hun der stadigvæk på samme måde og stadigvæk helt stille, så jeg tog en hurtig beslutning og holdt ind til siden og løb hen til hende. Da jeg nåede hen til hende, ruskede jeg i hende for at finde ud af om hun var ved bevidsthed. Da hun havde svaret med et, "av," løb jeg videre hen til den nærmeste flagpost og råbte at de skulle flage og tilkalde samaritterne. Da der var kommet nogen hen til den tilskadekomne og hun var i gode hænder kørte jeg videre på banen. Der gik ikke længe før jeg så faderen til hende der var kommet til skade, så jeg holdt igen ind til siden og fortalte hvor hun lå, så han vidste hvor han skulle løbe hen.

Jeg er virkelig taknemmelig over at blive nomineret og vinde den her pris. Jeg synes det er en kæmpe anerkendelse af det man har gjort. Da jeg stod på crossbanen dengang, havde jeg ingen ide om at min handling vil udløse så meget opmærksomhed og at jeg ville blive nomineret til den har pris, og slet ikke vinde den. Dengang tænkte jeg bare at jeg måtte gøre hvad der var nødvendigt. Jeg tænkte på det stakkels menneske der havde ligget der alene i alt for lang tid, og ikke på endnu en pokal, som kunne komme med mig hjem og stå på min hylde. Jeg synes at fairplay er vigtigt indenfor motorsport, og for den sags skyld i livet, fordi at vi alle er mennesker. Engang imellem har vi brug for hjælp, og når der er nogen der rækker en hånd ud efter hjælp, synes jeg at det er mega vigtigt, at der er nogen der tager fat i den hånd og hjælper dem. Fairplay er også at overholde reglerne. Hvis folk ikke overholder de regler der er lavet, ville motorsport og alt andet sport jo uddø. Fairplay er vigtigt om man køre på 2, 3 eller 4 hjul, og på tværs af alder og maskiner."


Her på MX-Index er der stående honnør, og der skal lyde et stort tillykke med prisen til Stella.MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page