top of page

Fuldstændig vanvittig dag i Maggiora

Det var helt vanvittige scener der ventede folk i Maggiora i dag, da tiende afdeling af VM blev afviklet. Banen startede ud med at være voldsomt mærket af gårsdagens slagregn, men endte med at støve, på en dag hvor Mikkel Haarup trådte i karakter, og titelkampen i MXGP-klassen blev vendt helt på hovedet.


MX2

Men vi starter i MX2-klassen, for her var Mikkel Haarup heldigvis klar til at køre efter styrtet i går. Danskeren skippede sammen med de andre danskere Warm-Up i morges, og røg direkte ud til heat, efter kun at have kørt en træning, tre omgange af tidskvalen og under en omgang af kvalheatet i går. Som en af de sidste på bommen, fik Mikkel lavet en okay start, men måtte en tur op over græsset, og rundede omkring P20. Herfra kørte han sig ind i det, på en bane der viste sig næsten umulig at overhale på, og kørte sig op som nummer 8. I andet heat kom Mikkel bedre med fra start, og var tempomæssigt i spil til de første pladser, da han desværre lavede en fejl og tabte følingen med frontgruppen. Han kom dog over stregen som nummer 7 og sluttede GP'et som 8'er. Han er stadig 6'er i mesterskabet, og styrtet i kvalheatet taget i betragtning, hvor han hoppede ned i Kay de Wolfs cykel, må det være en okay dag på kontoret. Uden tvivl en bragende flot og jernhård fighterindsats fra det danske es. Feltets øvrige danskere kæmpede noget med det. William Kleemann havde uheld i begge heat, og kom fra Maggiora uden point. Oscar Brix kørte stabilt igennem, og fik kørt sig endnu mere tilbage i form. Sejren tog Sacha Coenen sig af, kun en uge efter han vandt et GP for første gang, mens Liam Everts sluttede som 2'er. Men dagens historie var alligevel på tredjepladsen, da Mads Fredsøes teamkammerat, Valerio Lata, der ellers normalt huserer i EMX250, kørte et fænomenalt GP, og sluttede som nummer 3. Kay de Wolf der har den røde nummerplade, måtte grave dybt i dag, især efter et startstyrt i første heat. Hollænderen fører dog stadig flokken an til Indonesien.


Resultat, GP Italien:

1. Sacha Coenen - KTM

2. Liam Evert - KTM

3. Valerio Lata - Gasgas

4. Andrea Adamo - KTM

5. Simon Längenfelder - Gasgas

6. Lucas Coenen - Husqvarna

7. Kay de Wolf - Husqvarna

8. Mikkel Haarup - Triumph

9. Quentin Prugnieres - Kawasaki

10. Ferruccio Zanchi - Honda

31. Oscar Brix - KTM

34. William Kleemann - KTM


Samlet:

1. Kay de Wolf

2. Simon Längenfelder

3. Lucas Coenen


MXGP

Første heat blev en opvisning fra Tim Gajser, Jorge Prado og Jeffrey Herlings. De tre satte alt og alle til vægs, og kørte deres eget ræs - inden de kom over stregen i nævnte rækkefølge. Men det er starten i andet heat der vil blive snakket om. For den tog Gajser, med Prado og Jeremy Seewer efter sig. I andet sving skyder Valentin Guillod op imellem de to sidstnævnte, og det starter en kædereaktion, da Seewer læner den ind i svinget. For der er ikke plads til dem alle tre. Guillod ryger i jorden, Prado ryger med, og så vælter halvdelen af feltet ellers til højre og venstre. Kaos råder, og da de kommer op er det tydeligt, at Prado har ondt i sit ben. Han prøver at køre videre, men må trække sig med smerter i knæet. En grim streg i regningen for den forsvarende mester. Hvor galt det er fat med ham, skal vi nok melde ud når vi ved det. Det betød at Gajser og Herlings igen var alene afsted i spidsen, og de endte endnu engang med at pille alle de andre fra hinanden med deres høje tempo. Gajser så dog ud til at køre den hjem, da han selv smed det væk, med et lille styrt. Det gav førstepladsen i heatet til Herlings, mens Gajser stadig vandt GP'et. Seewer tog tredjepladsen, både i heatet og på dagen. Nikolaj Skovgaard kørte stabilt og sluttede dagen som nummer 27.


Resultat, GP Italien:

1. Tim Gajser - Honda

2. Jeffrey Herlings - KTM

3. Jeremy Seewer - Kawasaki

4. Calvin Vlaanderen - Yamaha

5. Brian Bogers - Fantic

6. Glenn Coldenhoff - Fantic

7. Benoit Paturel - Yamaha

8. Jan Pancar - KTM

9. Andrea Bonacorsi - Yamaha

10. Jorge Prado - Gasgas

27. Nikolaj Skovgaard - KTM


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jorge Prado

3. Jeffrey Herlings


WMX

Pigerne fik kun et enkelt heat til denne afdeling, da man i morges valgte at skippe ideen om at lade dem køre to gange i dag. Derfor kom de dog stadig ud som de første i morges, hvor banen endnu var rædsom fra i går. Og det var tydeligt. Gule flag hele banen rundt og crossere i bunker på opkørslerne, talte sig tydelige sprog, om en meget beskeden sportslig værdi. Men der blev kørt, og her endte Laura Raunkjær som bedste dansker, med en 12. plads. Det resultatmæssigt bedste VM-heat Laura nogensinde har kørt, og virkelig kynisk og klogt kørt igennem. Sara Andersen styrtede et par gange og sluttede som nummer 16, hvilket desværre sender hende ned på sjettepladsen i den samlede stilling. Malou Jakobsen endte med at blive offer for pløret, men heldigvis var hun i top 20 da hun sad fast, så hun fik 2 point og er stadig nummer 8 i den samlede stilling. Barbara Aagaard klistrede også fast på en italiensk skrænt, og fik desværre ikke point i denne omgang. Sejren tog Lynn Valk sig af, mens Lotte van Drunen stadig fører serien an, inden de to sidste afdelinger.


EMX125

Også den lille EM-klasse fik kun et enkelt heat i dag. Og her var hollandske Gyan Doensen bedst af alle. Han tog sejren, foran Brando Rispoli, der kørte sin TM på podiet for første gang nogensinde. Simone Mancini tog tredjepladsen, mens ungarske Noel Zanocz stadig er i spidsen af serien.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page