top of page

God dansk lørdag i Lommel!


Legendariske Lommel står på programmet her i weekenden, med et nyt bane-layout, og med temperaturer der nærmede sig de 30 grader her på førstedagen til det belgiske GP, så skulle der graves dybt!


MX2

Mikkel Haarup viste god fart igennem hele dagen, men desværre blev han lidt fanget i et stort favoritstyrt i den nye højredrejede start, da kvalheatet gik. Tom Vialle blev praktisk talt kastet ind i Mikkels cykel, og måtte udgå da hans KTM var ødelagt. Flere favoritter måtte arbejde sig op igennem feltet, og Mikkel var en af dem, selvom han holdt sig på hjulene. Danskeren åd dem dog - som han plejer - en for en, og nåede helt op på sjettepladsen, og havde nok også haft Andrea Adamo, hvis der havde været en omgang til. Sejren tog Kay de Wolf sig af, og med Roan van de Moosdijk tilbage på fjerdepladsen, var det godt at se lidt medgang til Rasmus Krogh Jørgensen og ros. Thibault Benistant og Jago Geert tog de sidste to pladser i top 5.


Resultat, kvalheat, GP Belgien:

1. Kay de Wolf - Husqvarna

2. Thibault Benistant - Yamaha

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

5. Andrea Adamo - Gasgas

6. Mikkel Haarup - Kawasaki

7. Simon Längenfelder - Gasgas

8. Liam Everts - KTM

9. Tom Gyuon - KTM

10. Kevin Horgmo - Kawasaki


MXGP

Jeremy Seewer skød afsted, og var i front allerede inden feltet nåede andet sving. Derfra så han sig ikke tilbage, og fortsatte altså de fine takter han viste i Tjekkiet sidst. Tim Gajser gjorde hvad der skulle gøres for at blive nummer to, mens Jorge Prado tog sig af tredjepladsen. Calvin Vlaanderen tog fjerdepladsen, foran Glenn Coldenhoff. Dagens mest dramatiske episode stod Mitch Evans for, da han blev kastet af cyklen på vej over den store triple, mens han forsøgte at forsvare sin tredjeplads fra Romain Febvre, der væltede over den styrtede Honda da han landede. Franskmanden kom dog op igen og sluttede som 6'er.


Resultat, kvalheat, GP Belgien:

1. Jeremy Seewer - Yamaha

2. Tim Gajser - Honda

3. Jorge Prado - Gasgas

4. Calvin Vlaanderen - Yamaha

5. Glenn Coldenhoff - Yamaha

6. Romain Febvre - Kawasaki

7. Brent van Doninck - Yamaha

8. Maxime Renaux - Yamaha

9. Brian Bogers - Husqvarna

10. Jed Beaton - Kawasaki


Der var også danskere til start i de to EM-klasser, der kørte deres første heat i dag. I EMX125-klassen viste de danske talenter, at fremtiden for dansk motocross, bestemt ser lys ud. Nicolai Skovbjerg lavede en flot start, og lå nummer to, indtil han sluttede som nummer 5 til slut. Mads Fredsøe kørte sig også hjem i top 10, med en niendeplads, mens Lucas Bruhn også fik gode point som nummer 14. Jacob Frandsen lå også i pointene, men han røg desværre i problemer.


I EMX250 var Victor Kleemann eneste dansker til start i heatet, og han kæmpede bravt i det belgiske sand. Rasmus Pedersen havde også kvalificeret sig, men han slog knæet under træningen, og det blev blot værre i løbet af dagen, så han valgte at sidde over.


Du kan se alle resultaterne her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Begge klasser kører et heat igen i morgen.


Husk at de kan se VM-heatene, live og gratis, på discovery+ fra klokken 13!

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page