top of page

Han Herred Motor Klub kårede Danmarksmestre i motocross

Der blev kørt finaler i DM i Motocross i Fjerritslev søndag, og årets Danmarksmestre blev kåret og fejret.


Søndagens finaleræs var årets sidste mulighed for at se de dygtigste danske motocrosskørere i aktion, og der var mange publikummer, som var mødt op for at opleve dette. Starkærbanen er da også en publikumsvenlig én af slagsen med gode udsigtsforhold, og der var udsigt til rigtig god ræs i dagens otte heat.


I A MX1-klassen havde Han Herred Motor Klubs egen Nichlas Bjerregaard på forhånd sikret sig DM-guldet, men det betød ikke, at han tog sig en rolig dag på kontoret. Bjerregaard var både hurtigst i tidskvallen, kom hurtigst fra start i begge heat og tog da også begge heatsejre. En perfekt afslutning på Bjerregaards DM-sæson, og han gentager sin succes fra 2021, hvor han også blev Danmarksmester i A MX1-klassen.


Herred Motor Klubs Jakob Kjær Nielsen, som ellers har kørt hele sæsonen i MX2-klassen, sikrede sig to andenpladser og sluttede som dagens nr. 2 i MX1. Aalborg Motor Klubs Sam Korneliussen blev dagens nr. 3, og han sikrede sig samtidig DM-sølvmedaljen. DM-bronzen gik til Rasmus Johansen fra Motorcykel Clubben Svendborg.


I A MX1-klassen skal også nævnes Randers Motor Sports Glen Meier, som modtog dagens fighterpris. Meier var involveret i et styrt og valgte at hjælpe andre kørere op på motorcyklen og afsted, før han selv satte sig op som sidste mand, for så at køre sig op på en 3. plads på næstsidste omgang i andet heat. Imponerende kørt af Meier, og god fairplaystil.


I A MX2-klassen kørte Hedelands Motorklubs Mathias Jørgensen på sikker vis sit DM-guld i hus, da han blev samlet nr. 8 på dagen. Jørgensen var i andet heat involveret i et større styrt med flere kørere, og måtte en tur igennem reparationszonen, før han med tape på sin ødelagte støvle kunne køre heatet færdig og modtage sin guldmedalje.


A MX2 bød på tæt duel mellem Næstved Motor Klubs Magnus Smith og Kolding Motocross Klubs Rasmus Pedersen, som lå og kæmpede om at tage føringen. Magnus Smith kom bedst fra start i begge heat, og han vandt også det første efter en fejl af Rasmus Pedersen - men i andet heat var det Smith, som efter en fejl måtte se sig overhalet af Rasmus Pedersen. Pedersen blev samlet vinder på dagen og Smith samlet 2'er. Tredjepladsen gik til Kasper Dehnhardt fra Næstved Motor Klub.


En særlig præstation leverede Mads Fredsøe fra Fyens Motor Sport. Fredsøe udgik i 1. heat med en defekt motorcykel efter at have ligget nr. 4. Normalt kører han rundt på en 125cc motorcykel, men til andet heat snuppede han tredjepladsen på en lånt 250cc maskine. Måske var Fredsøe ekstra godt kørende på baggrund af den gode nyhed, at hans hjemmebane i Kærby Mose nu snart kan genåbne.


I Dameklassen var Sara Andersen fra Motorcykel Clubben Svendborg allerede sikker på sit DM-guld. Til gengæld var der lagt op til en tæt kamp om sølvet og bronzen, idet Randers Motor Sports Line Dam og Næstved Motor Klubs Louise Eriksen før finalen lå á point i den samlede stilling, og med Anna Henriksen Legaard, også fra Næstved Motor Klub, kun et enkelt point efter dem. Line Dam blev nr. 2 på dagen og samtidig DM-sølvvinder. Louise Eriksen blev nr. 4 på dagen, og kunne stille sig på podiet sammen med Sara Andersen og Line Dam og modtage DM-bronze. Nr. 3 på dagen blev Malou Jakobsen fra Børkop Motor Sport. Clara Hansen fra Næstved Motor Klub blev årets samlede vinder af Damernes C Cup.


I Mini 85-klassen var det på forhånd helt åbent, hvem der skulle have DM-guldet med hjem, idet der kun var få point til forskel mellem kørerne i toppen af den samlede stilling. Det blev Vestjysk Moto Cross Clubs Oliver Hald, som både kunne stille sig øverst på podiet som vinder på dagen, men også hænge DM-guldet om halsen. Jacob Bloch fra Thy Motocross Klub og Jacob Melgaard Pedersen fra Hadsund Motor Klub blev henholdsvis nr. 2 og 3 på dagen. DM-sølvet gik til Frederik Rahn Stampe fra Randers Motor Sport, og DM-bronzen gik til Storm Maymann fra Hedelands Motorklub.


De endelige resultater i årets DM kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside her.


Foto: Klaus Rasmussen


Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page