top of page

Hektisk førstedag i England


Årets sidste VM GP ruller på Matterley Basin i England, og skønt verdensmestrene er fundet, så er der stadig masser af køre om - og så bød førstedagen da også på en kroning af en europamester.


MX2

William Kleemann startede lidt famlende først på dagen, men sluttede fornuftigt af i kvalheatet, i det stærke felt. Hvis vi skal tage Williams seneste GP'er som et pejlemærke, så arbejder han sig mere og mere ind i det i morgen. Sejren i kvalheatet tog Simon Längenfelder sig af i knusende sikker stil, og derved kørte han sig op på tredjepladsen i mesterskabet - kun to point efter Jago Geerts, der sluttede kvalheatet som 3'er. Kampen om sølvet og bronzen er helt åben i morgen! Den nykronede verdensmester, Andrea Adamo, sluttede kvalheatet som 2'er.


Resultat, kvalheat, GP England:

1. Simon Längenfelder - Gasgas

2. Andrea Adamo - KTM

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

5. Sacha Coenen - KTM

6. Kay de Wolf - Husqvarna

7. Andrea Bonacorsi - Yamaha

8. Thibault Benistant - Yamaha

9. Liam Everts - KTM

10. Jack Chambers - Kawasaki


MXGP

Jorge Prado blev kåret til verdensmester allerede i sidste weekend, og en stor del af den titel, er grundlagt i kvalheatene. Og i dag blev endnu en kvalsejr føjet til en imponerende sæson. Prado tog sejren i kvalheatet, lige for næsen af Romain Febvre, mens Tim Gajser sluttede som 3'er.


Resultat, kvalheat, GP England:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Ruben Fernandez - Honda

5. Valentin Guillod - Honda

6. Calvin Vlaanderen - Yamaha

7. Glenn Coldenhoff - Yamaha

8. Benoit Paturel - Yamaha

9. Pauls Jonass - Honda

10. Alessandro Lupino - Beta


EMX125

Mads Fredsøe og Nicolai Skovbjerg var i ilden i EMX125-klassen i dag, hvor første heat af sidste afdeling blev kørt. Og de to danskere gjorde en fin figur. Mads startede fint, og kørte en stor del af heatet på fjerdepladsen. Men desværre fik han et lille vrid i sit knæ og måtte smide to placeringer til sidst. Så en sjetteplads blev det til. Nicolai startede nede fra 20. pladsen, og kæmpede sig frem til 12. pladsen, inden han løb tør for tid. I spidsen handlede det dog udelukkende om Janis Reisulis. Letten førte hele heatet, og da hans nærmeste udfordrer i den samlede stilling, franske Mathis Valin, ikke havde det bedste heat, så kunne Reisulis lade sig krone som mester allerede efter første heat.


EMX250

Andrea Bonacorsi er kronet som mester, og er derfor i MX2-klassen i denne weekend. Men derfor blev der stadig kæmpet i EMX250. Det var dog Marc-Antoine Rossi der var bedst, og kunne tage sejren i dagens heat, foran Cas Valk.


Begge EM-klasser har et heat igen i morgen.


Find alle dagens resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


(Husk at første VM-heat går i morgen klokken 14!)


Foto: Schmicker Racing / Sevenonepictures

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page