top of page

Historisk dag i Spanien


Danskerne hang i, da sjette afdeling af VM rullede i dag i Spanien. Der var dog et par lyspunkter at spore, på en dag hvor Jeffrey Herlings for alvor blev historisk.


MX2

Men vi starter lige i MX2-klassen, hvor Mikkel Haarup stadig kæmper lidt for at finde melodien. Det så ellers godt ud til tider for danskeren, der var oppe i top 10 i andet heat, men desværre endte med at tabe lidt placeringer derfra. Vi arbejder på lige at få en status fra Mikkel, for at høre hvordan han oplevede dagen. Haarup sluttede GP'et som nummer 13 samlet. William Kleemann kæmpede bravt, men der var desværre ikke flere point at hente i denne omgang. Simon Längenfelder satte alt og alle til vægs, og tog sejren på dagen, foran Jago Geerts. Andrea Adamo sikrede sig tredjepladsen.


Resultat, GP Spanien:

1. Simon Längenfelder - Gasgas

2. Jago Geerts - Yamaha

3. Andrea Adamo - KTM

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Thibault Benistant - Yamaha

6. Liam Everts - KTM

7. Kevin Horgmo - Kawasaki

8. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

9. Sacha Coenen - KTM

10. Rick Elzinga - Yamaha


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Andrea Adamo

3. Kay de Wolf


MXGP

Der skete rigtig meget i den store klasse i dag, men rigtig meget af det, skete omkring Jeffrey Herlings. For The Bullet kørte sig ikke alene helt ind i titelkampen, han lagde også et gevaldigt pres på resten af feltet, ved at vinde begge heat i suveræn stil. Desuden markerede sejren hans GP-sejr nummer 102, og han er nu alene om at sidde på den rekord. Mattia Guadagnini tog andenpladsen på dagen, mens Ruben Fernandez tog sig af tredjepladsen. Med kun seks points forspring i den samlede stilling til Herlings, må Jorge Prado have sved på panden, inden GP'et om to uger. I dag havde han intet svar til Herlings overhovedet. Det var dog ærgerligt at vi nu må undvære Maxime Renaux, men forhåbentlig er Romain Febvre klar igen om fjorten dage, så der kan være lidt flere om budet.


Resultat, GP Spanien:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Mattia Guadagnini - Gasgas

3. Ruben Fernandez - Honda

4. Jorge Prado - Gasgas

5. Glenn Coldenhoff - Yamaha

6. Jeremy Seewer - Yamaha

7. Alberto Forato - KTM

8. Calvin Vlaanderen - Yamaha

9. Alessandro Lupino - Beta

10. Valentin Guillod - Honda


Samlet:

1. Jorge Prado

2. Jeffrey Herlings

3. Ruben Fernandez


WMX

Sara Andersen havde et solidt GP i Spanien. En ottendeplads i dagens heat, gav en syvendeplads samlet i GP'et. Det sendte samtidig danskeren op som nummer 7 i den samlede stilling. Sejren tog Courtney Duncan sig overlegent af, og kørte sig i front af serien.


EMX250

Cas Valk var den helt store sejrherre i dag, da hollænderen vandt andet heat, og nappede sejren samlet. Det er dog stadig italienske Andrea Bonacorsi der fører serien an.


Du kan finde alle resultater og samlede stillinger her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: WZ Racing / Sevenonepictures

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page