top of page

Historisk dansk dag i England!


Vi bliver ALDRIG trætte af at dansk motocross gør det blændende godt, og til første afdeling af VM på Matterley Basin i dag, blev det penslet så tydeligt ud, at man ikke kunne gøre andet, end at klappe i hænderne og svinge med Dannebrog.


MX2

For der var dansker-fest i VM MX2-klassen. Mikkel Haarup kørte først til bommen, og med to tredjepladser i de to heats, så var det danske stjernefrøs største bedrift til dato en realitet. Haarup var på podiet som nummer tre, imens Jago Geerts vandt GP'et, foran Tom Vialle. Thomas Kjer Olsen kæmpede med sit håndled, plus mén fra styrtet under gårsdagens kvalifikation, så at den danske guldkandidat, formåede at redde en samlet syvendeplads hjem, var en overmenneskelig bedrift. Glen Meier kæmpede også bravt i sin VM-debut, og han var ikke langt fra pointene!


Resultat, England:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Tom Vialle - KTM

3. Mikkel Haarup - Kawasaki

4. Jed Beaton - Husqvarna

5. Rene Hofer - KTM

6. Alberto Forato - Husqvarna

7. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

8. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

9. Conrad Mewse - KTM

10. Mathys Boisrame - Kawasaki

28. Glen Meier - Yamaha


MXGP

Der var også lagt op til et brag imellem Jeffrey Herlings og Tim Gajser i den store klasse, og det var hvad vi fik. Gajser styrtede to gange i første heat, så Herlings kunne stikke af og tage sejren. I andet heat ville Gajser så have revanche, og det fik han, med en knusende sikker sejr. Det var dog ikke nok til at nappe sejren fra Jeffrey Herlings. Antonio Cairoli tog sig af tredjepladsen, i en klasse der lader til at blive et BRAG i år.


Resultat, England:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Jeremy Seewer - Yamaha

5. Mitch Evans - Honda

6. Gautier Paulin - Yamaha

7. Clement Desalle - Kawasaki

8. Glen Coldenhoff - GasGas

9. Henry Jacobi - Yamaha

10. Jorge Prado - KTM


Det var dog ikke kun i VM danskerne gjorde det flot, det gjorde de også i EMX125, hvor Rasmus Pedersen formåede at slutte som nummer 8, efter sin flotte tredjeplads i går. Der var også point til Magnus Smith i dag, imens William Kleemann også viste flaget flot.


Også til første afdeling af VM for kvinder, gjorde danskerne det flot - og det til trods for at de kæmpede imod elementerne. Bedste dansker samlet, blev Line Dam, der sluttede som nummer 6, lige foran Sara Andersen. Malou Jakobsen høstede igen godt med erfaring. Det skal blive spændende at følge hende, nu hvor hun er gammel nok til at køre VM!


Og husk at du kan se alle VM-heat on-demand på Dplay: https://www.dplay.dk/programmer/motocross-world-championship


Foto: Ismo Uytdewilligen

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page