top of page

Houston 3 blev dramatisk - AMA SX


Hvis der efterhånden er noget vi kan være sikre på - andet end at trenden med at skære klisteret på sidenummerpladerne halvvejs, ser mere kikset ud end alt der trender i speedway - så er det at det amerikanske mesterskab bringer drama! Og det fik vi også i går, til tredje afdeling i Houston, der desværre også stod lidt i skadernes tegn.


450 Class

For eksempel måtte vi undvære Chase Sexton, der pådrog sig en skade, da han styrtede fra spids i tirsdags. Derudover var alt ved det gamle, og der var masser af drama i finalen. Det så nemlig længe ud som om at Ken Roczen skulle sætte Cooper Webb til vægs, og tage sejren, indtil han hang fast bag Dean Wilson, der blev hentet med en omgang. Det gav Webb muligheden for at angribe og tage sejren i stedet, til stor frustration for tyskeren. Efterfølgende har Dean Wilson påtaget sig skylden og kommet med en dybfølt undskyldning på de sociale medier. Det er god stil. Adam Cianciarulo tog sig af sidste plads på podiet, imens Justin Barcia og Eli Tomac lukkede og slukkede i top 5. På trods af grus i maskineriet, så betyder resultatet dog, at Ken Roczen lægger sig i spidsen af serien.


Højdepunkter:

Resultat, Houston 3:

1. Cooper Webb - KTM

2. Ken Roczen - Honda

3. Adam Cianciarulo - Kawasaki

4. Justin Barcia - GasGas

5. Eli Tomac - Kawasaki

6. Malcolm Stewart - Yamaha

7. Aaron Plessinger - Yamaha

8. Jason Anderson - Husqvarna

9. Zach Osborne - Husqvarna

10. Justin Brayton - Honda


Samlet:

1. Ken Roczen - 60p

2. Justin Barcia - 59

3. Cooper Webb - 59


250 East Class

Den lille klasse blev også skæmmet af skader, og det endda allerede under træning og kval. Både Austin Forkner og RJ Hampshire - der ellers begge var i spil til titlen - måtte trække sig fra aftenens ræs. Det åbnede så op for de andre, og især Star Yamaha-duoen Colt Nichols og Christian Craig slog sig løs. De to skiftede plads et par gange i spidsen, men til slut tog Nichols sejren foran Craig, og de deles derfor om den røde plade i næste weekend. Jett Lawrence styrtede i kvalifikationen, men han overkom et ømt ben, og kunne tage tredjepladsen i finalen. Jo Shimoda tog sig af fjerdepladsen, imens Michael Mosiman tog sidste plads i top 5, endda efter at han lige måtte ned og ligge, efter karambolage med Lawrence.


Højdepunkter:

Resultat, Houston 3:

1. Colt Nicholas - Yamaha

2. Christian Craig - Yamaha

3. Jett Lawrence - Honda

4. Jo Shimoda - Kawasaki

5. Michael Mosiman - GasGas

6. Max Vohland - KTM

7. Josh Osby - Honda

8. John Short - Suzuki

9. Kevin Moranz - KTM

10. Thomas Do - KTM


Samlet:

1. Christian Craig - 70p

2. Colt Nichols - 70

3. Jett Lawrence - 64


Du kan finde alle resultater fra aftenen her: https://results.amasupercross.com/


Næste afdeling af på lørdag, hvor vi rykker videre til Indianapolis!


(Tævede du dine makkere i MX-Index' og Motocasts PulpMX Fantasy-liga? Husk at sætte dit hold til på lørdag!)


Foto: VitalMX/GuyB

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page