top of page

- Hvor mange sten kan der være?


Malou Jakobsen tog imod udfordringen, og stillede i weekenden til start til Gotland Grand National, mod nogle af både enduro- og motocrosssportens helt store stjerner og hurtige damer. Og danskeren endte med en super flot og godkendt top 10-placering i damernes Elite-klasse, efter en oplevelse for livet. Vi fik et par ord fra Malou om løjerne på Gotland.


Malou Jakobsen: "Gotland Grand national, sikke et løb, sikke et sted og wow en oplevelse! Jeg kørte mit første enduroløb ugen inden, til Grand National i Danmark. Jeg havde det mega sjovt og selvom det ikke lige er mit speciale, så gik det faktisk okay. Gotland Grand National er et 3 timers løb med en masse udfordringer. Og jeg skulle lære at køre med en drikkedunk på ryggen og drikke mens jeg kørte. Enduro kræver ikke kun fart som ved motocross, men overblik og hele tiden at holde hovedet klart. Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til løbet i Gotland. Jeg havde fået at vide at der var mange sten og at der ikke er meget jord tilbage efter de har kørt på det samme sted de sidste 40 år, men jeg tænkte, "ja ja, hvor mange sten kan der være?" Et stort chok fik jeg, da jeg kom ud på første omgang, og konstaterede at 90% af banesporet var meget glatte sten og bare klitter. Jeg var alt for forsigtig de første 2 omgange og det duer ikke, for så løber tiden og de første damer var kørt.


Efter mit første pitstop på anden omgang kom farten efterhånden og jeg begyndte at overhale. Jeg hentede en god tid på de damer der lå foran mig på specielt de sidste omgange, så måske med en omgang mere på det 22 kilometer lange banespor kunne resultatet have været bedre, men alt kunne have været sket ligesom i cross. Jeg var også nede en enkelt gang, men jeg tror ikke det kunne være undgået, og ellers så fik jeg reddet de andre gange med mine lange ben. Jeg er super stolt over bare at have gennemført 3 timers enduroløb, og at blive 10'er samlet i Dame Elite-klassen er for mig tilfredsstillende. Som sportskvinde kører man jo altid for at vinde, men det her var for mig også en oplevelse for livet, som jeg er yderst taknemmelig for at have fået.


Og så havde jeg en snak med den 4-dobbelte enduro verdensmester Jane Daniels, der også er nykåret verdensmester i 2023, og som blev samlet nummer 2 til løbet i Gotland. Hun fortalte at det var det hårdeste løb hun nogensinde havde kørt, så jeg kan godt være stolt!"


Alle resultater fra årets GGN her: https://gotland-grand-national.r.mikatiming.com/2023/


Foto: Dary Karina


Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page